Btw

supermarkt fruit Verpakkingen

Nieuws btw

'Nultarief btw groente en fruit complex en kost tijd'

Het invoeren van een nultarief van de btw op groente en fruit - zoals in het coalitieakkoord staat - is complex en zal nog enige tijd in beslag nemen.
16 Mei 2022
spelt brood

Nieuws Brood

NVB: 'Volkorenbrood moet ook belastingvrij worden'

Het voedingspatroon is steeds vaker onderwerp van gesprek. Kijk alleen al naar de brief die minister Staghouwer naar de Kamer gestuurd heeft. Ook het schrappen van het btw-tarief op groenten en fruit is onderdeel van die route. Volgens de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij wordt één belangrijk onderdeel vergeten: brood.
30 Maart 2022
groente boerderijwinkel Landwinkel

Nieuws Btw-verlaging

Btw-verlaging op groente en fruit duurt nog jaren

Het nieuwe kabinet wil graag dat de btw op groenten en fruit in Nederland naar 0% wordt verlaagd. Dit is in lijn met de wens van de Europese ministers van Financiën. Nu blijkt echter dat de transitie naar een btw-vrijstelling nog jaren kan duren. Een aanpassing doorvoeren in de ICT-systemen van de Belastingdienst blijkt namelijk veel tijd te kosten.  
24 Januari 2022
groente Boerenbusiness fruit

Nieuws Btw-verlaging

'Meer nodig om Nederland gezond te laten eten'

Rabobank stelt vraagtekens bij het voorgenomen beleid van het kabinet om de btw op groenten en fruit te verlagen. 'Er is meer nodig om Nederland gezonder te laten eten. Daarnaast zitten er grote knelpunten in de uitvoering en is het nog maar de vraag of consumenten de gewenste gedragsverandering laten zien', zo stellen marktanalisten van Rabobank.
24 Januari 2022
supermarkt fruit Verpakkingen

Nieuws Inflatie

Oost-Europese landen beteugelen voedselprijzen

Zowel de Poolse als Hongaarse regering neemt maatregelen om de bevolking te beschermen tegen stijgende voedselprijzen. De Poolse regering hanteert vanaf 1 februari een btw-nultarief voor voeding, gas en kunstmest. Daarnaast verlaagt Polen de btw op elektriciteit en brandstoffen voor verwarming de komende maanden.
14 Januari 2022
kabinetsformatie coalitieakkoord

Nieuws Coalitieakoord

Coalitie wil suikertaks en geen btw groente en fruit

De coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie verhoogt de belasting op suikerhoudende dranken en gaat bindende afspraken maken met de industrie over gezondere voedingsmiddelen. De coalitie wil ook bekijken hoe zij op termijn een suikerbelasting kan invoeren en de btw op groente en fruit naar 0% kan brengen.
15 December 2021
euro

Nieuws Btw-verlaging

Btw-vrijstelling groenten en fruit in zicht

Een btw-heffing op groenten en fruit is vanaf komend jaar verleden tijd. Althans, dat is de wens van de Europese ministers van Financiën. Zij zijn afgelopen week tot het besluit gekomen om lidstaten de ruimte te geven om niet langer btw te heffen op groenten en fruit. Het is nog wel de vraag of Nederland meegaat in de besluitvorming.
13 December 2021
bier Boerenbusiness

Nieuws Accijns

Accijnsverhoging treft met name kleine bierbrouwers

Lokale bieren zijn populairder dan ooit: ons land kent inmiddels zo'n negenhonderd kleine brouwerijen. Die kleine brouwers van speciaalbieren worden stevig getroffen door de voorgenomen accijnsheffing die staatssecretaris Hans Vijlbrief (van Financiën) wil doorvoeren. 'Moeten wij het braafste kindje van de klas zijn?'
18 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden