CBoT

graanverwerking graan - food

Analyse Grondstoffen

Tarwekoers leidend op de granenmarkten

Lagere oogstverwachtingen en kleinere eindvoorraden kenmerken het nieuwe Wasde-rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA), dat gisteren (donderdag 12 mei) werd gepubliceerd. Het ministerie geeft daarmee een bullish signaal af en dat is de markt duidelijk niet ontgaan.
13 Mei 2022
euro tarwe - agri

Analyse Granen

Correctie op tarwemarkt van korte duur

Betere weersomstandigheden in de Verenigde Staten hebben op de CBoT tot een correctie in de prijzen geleid. De Matif ging in dat sentiment mee. Het Amerikaanse ministerie publiceerde ook het Crop Progress-rapport. Wat doet dat met de prijzen?
10 Mei 2022
bewaring Agrifoto3 tarwe - agri

Analyse Granen

Tarweprijs houdt stijgende lijn vast, correctie op maïs

Op de tarwemarkt zet de trend van vorige week door met ook vandaag stijgende noteringen zowel op de Matif als op de CBoT. Zorgen over droogte en de voortdurende oorlog in Oekraïne blijven de markt in zijn greep houden. De maïs en soja koersen staan daarentegen vandaag wat onder druk.
9 Mei 2022
tarwe - agri

Analyse Granen

Tarwe houdt opgaande lijn stevig vast

De spanning blijft voelbaar op de granenmarkt. Vooral de tarwenoteringen zaten de afgelopen handelssessie flink in de plus. Na de VS en India kampt ook de EU met een groeiend droogte probleem. Op het Iberisch schiereiland en in Italië was het al langer droog. Nu volgt ook Frankrijk -de grootste producent van tarwe in de Unie- met een oplopend neerslag tekort.  
6 Mei 2022
haven logistiek tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen en grondstof

Tarwemarkt in de ban van extreem weer in India

De tarwenoteringen voor de contracten van de nieuwe oogst hebben de afgelopen handelssessie een flinke stap omhoog gezet. Directe aanleiding daarvoor is volgens experts speculatie dat India mogelijk exportbeperkingen voor tarwe wil invoeren.
5 Mei 2022
haven Oekraine Odessa

Analyse Granen en grondstof

Graannoteringen doen een flinke stap terug

De graannoteringen op de CBoT en Matif staan wat onderdruk. Volgens analisten drukt regen in delen van de zuidelijk prairies in de VS en twijfels over de vraag vanuit China de stemming op de markt. In Oekraïne dreigt de opslag voor de nieuwe oogst een groot probleem te worden.
4 Mei 2022
graanverwerking graan - food

Analyse Granen

Granenmarkt blijft volatiel door krap aanbod

De granenmarkt maakt afgelopen handelssessie een pas op de plaats. Regen in delen van de Amerikaanse tarwegordel bracht echter enig verlichting op de markt. Maar de zorgen over tegenvallende groeiomstandigheden in diverse teelt regio's zijn allerminst weg.
3 Mei 2022
graanexport tarwe - agri

Analyse Granen

De tarwemarkt komt even op adem

De tarwenotering maakt zowel op de Matif als de CBoT een pas op de plaats. Al ziet het er wel naar uit dat de slotkoers vandaag (29 april, de laatste handelsdag van deze maand) hoger uitkomt dan voorgaande maand. Dat is nu de derde keer op rij.
29 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief