CBoT

graansilo Oekraine

Analyse Granen

Aanval op spoorlijn houdt granenmarkt in zijn greep

De Europese en Amerikaanse tarwenotering liepen de afgelopen handelssessie niet met elkaar in de pas. Op de CBoT liet de prijs een kleine correctie zien terwijl de Matif de opgaande lijn nu al een week stevig vasthoudt.
28 April 2022
haven graanexport

Analyse Granen

Granenmarkt geregeerd door krappe voorraden

De granenmarkt heeft afgelopen handelssessie een stapje naar boven gezet. Voor een deel komt dat door weersverwachtingen in de Verenigde Staten. Het zaaien van maïs en soja loopt in dat land achter door de koude en natte omstandigheden.
27 April 2022
graanexport tarwe - agri

Analyse Granen

India biedt helpende hand op de granenmarkt

De granenmarkt laat een gemengd beeld zien. De tarwenotering in Parijs zit in de lift, terwijl de koers in Chicago daalt. Daarmee reageren handelaren anders op de ontwikkelingen uit Azië. Soja zet op de CBoT een stapje terug, terwijl maïs op beide beurzen in de plus sluit.
26 April 2022
graankorrels tarwe - agri

Analyse Granen

De Europese tarwemarkt raakt op drift

De granenmarkt liet de afgelopen handelssessie een gemengd beeld zien. In Parijs steeg de tarwenotering naar het hoogste punt in ruim een maand, terwijl in Chicago voor de derde dag op rij tarwe lager sloot. Is dat een teken dat de markt oververhit begint te raken?
22 April 2022
tarweprijs tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Tarwemarkt voelt steeds vaster aan

De tarwenoteringen op de internationale beurzen zijn in de afgelopen handelssessie marginaal lager gesloten. Maïs en vooral soja hebben wel het opwaarts momentum te pakken. Fundamenteel is er in de granenmarkt niet eens zoveel veranderd. Vanwaar dan toch die verschillen?
21 April 2022
soja - agri

Analyse Granen

Granenmarkt hinkt op twee gedachtes

De tarwe- en maïsnoteringen op de Matif en de CBoT hebben gisteren (19 april) een stapje terug gedaan. Voor een deel komt dat door speculanten die hun winst genomen hebben. De daling in de prijs van ruwe olie (ruim $5 per vat) werkt volgens diverse analisten ook door in de granenmarkt.
20 April 2022
mais maiskorrels korrelmais Agrifoto

Analyse Granen

Granenmarkt houdt de weg omhoog vast

De graannoteringen op de CBoT zijn de week in de plus begonnen. Vooral de koers van maïs valt daarbij op. Waar de oorlog in Oekraïne relatief weinig vat op de prijs kreeg en een piek uitbleef is maïs nu met een inhaalrace bezig. Afgelopen handelssessie bereikte de notering zelfs het hoogste niveau in 10 jaar.
19 April 2022
mais zaaien zaad Agrifoto zaaizaad maiszaaien

Analyse Granen

Tarwemarkt haalt even adem

De stemming op de granenmarkt is nog steeds zeer gespannen. De notering maakt zowel in de Europese Unie als de Verenigde Staten een pas op de plaats. Maïs weet de opwaartse lijn op de CBoT nog wel stevig vast te houden.
15 April 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox