Ketensamenwerking

Boerenbusiness

Nieuws Korte keten

'Regio’s gezonder maken met producten uit de streek'

Zowel Diverzio als Voedselfamilie Krimpenerwaard houdt zich al een tijd bezig met het verbinden van zorginstellingen en ondernemers in de agrifood-sector. Om dat proces te versnellen, starten beide partijen een samenwerking.
13 April 2022
euro portemonnee

Nieuws Ketensamenwerking

'Leverancier en supermarkt moeten meer samenwerken'

De wereldmarktprijzen voor zuivel, graan en oliën zijn gemiddeld met 30% gestegen. Het einde van die prijsstijgingen is nog niet in zicht. Een probleem voor veel voedingsbedrijven. Zij willen de kostenstijgingen doorberekenen in de supermarktprijzen. Die zitten daar echter totaal niet op te wachten.
2 Maart 2022
tekenen handtekening Boerenbusiness

Nieuws Retail

Supermarkt en leverancier hevig in onderhandeling

Zowel in Nederland als België verlopen de jaarlijkse prijsonderhandelingen tussen supermarkten en leveranciers dit jaar ongewoon heftig. De directe aanleiding is de hoge inflatie - over december meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek een inflatiecijfer van 6,4%, het hoogst in bijna veertig jaar.
18 Januari 2022
natuur Gelderland

Nieuws Ketensamenwerking

'Hele keten moet samen klimaatactie oppakken'

Fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken zijn vandaag de dag volop bezig met duurzaamheid. Iedereen kijkt hoe de impact op het klimaat op een kosteneffectieve manier kan worden verlaagd. Tegelijkertijd heeft de coronacrisis de transformatie hier en daar wat vertraagd. Dat kwam 27 september ter sprake tijdens het webinar ‘Supply Chain Action & Impact’ van FoodNavigator.
28 September 2021
Boerenbusiness

Nieuws Samenwerking

Tetra Pak en Rockwell starten met samenwerking

Tetra Pak en Rockwell Automation zijn een strategische samenwerking gestart voor de ontwikkeling van oplossingen voor de productie van kaas en poeders. Met de samenwerking moeten ongewenste variaties in productieprocessen verminderd worden en moet de consistentie van de productiekwaliteit verbeteren. Dat maken de partijen maandag 12 april bekend.
12 April 2021
uien

Nieuws Korte keten

Omzet uit korte keten in 2019 ruim 1 miljard euro

Nederlandse landbouwbedrijven hebben tussen het tweede kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 een omzet van €1,5 miljard gehaald uit zogenaamde 'korteketenverkoop'. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
12 Februari 2021
Boerenbusiness

Opinie Imagro

5 gouden tips voor de korte keten

Het leeuwendeel van de ondernemers in de agrofoodketen staart zich blind op de Nederlandse voedselzandloper. Hun ideaal is leveren aan de retail en zichtbaarheid in het schap. Maar in dat retailkanaal is het dringen geblazen! En waarom kiezen voor de lange route, als er ook een kortere weg is naar die 17 miljoen consumenten? Volgens Harry van Delft, Roger Engelberts en Paul Houtepen bieden korte ketens mooie kansen.
3 Februari 2021
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Food

'De consument wordt gamechanger in foodsector'

Dat 'coronajaar 2020' veranderingen teweeg heeft gebracht in de foodsector is inmiddels bekend, maar waaraan moet je dan precies denken? Volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan van Vision on Food moet je dan denken aan meer korte ketens, de veelbesproken eiwittransitie en de culturen in Nederland. 'De consument wordt de gamechanger.'
28 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden