Tetra Pak

Nieuws Samenwerking

Tetra Pak en Rockwell starten met samenwerking

12 April 2021 - Kimberly Bakker

Tetra Pak en Rockwell Automation zijn een strategische samenwerking gestart voor de ontwikkeling van oplossingen voor de productie van kaas en poeders. Met de samenwerking moeten ongewenste variaties in productieprocessen verminderd worden en moet de consistentie van de productiekwaliteit verbeteren. Dat maken de partijen maandag 12 april bekend.

De strategische samenwerking tussen de leverancier van oplossingen voor foodprocessing en packaging, Tetra Pak, en Rockwell Automation, die zich focust op industriële automatisering en digitale transformatie, richt zich op de markt voor kaas en poeders. Gezamenlijk wil het data en technologieën ontwikkelen die ongewenste variaties in productieprocessen verminderen en de consistentie van de productkwaliteit verbeteren. "Daardoor kunnen producten in een vraaggestuurde productie-omgeving duurzamer en kosteneffectiever gemaakt worden", zo schrijft Tetra Pak.

Zo heeft Rockwell aangetoond dat processen die met behulp van Pavilion8 worden aangestuurd, een vermindering van 60% in kwaliteitsverschil kunnen opleveren. Ook is een vermindering zichtbaar van 75% in de hoeveelheid producten die niet aan de specificaties voldoen. "Tegelijkertijd hebben we een mindering in het energieverbruik gerealiseerd", zo melden de partijen in het persbericht.

Flexibiliteit vereist
"De huidige markt voor voedingsmiddelen en dranken vereist van producenten een enorme flexibiliteit", legt Fred Griemsmann, vicepresident Cheese & Powder Systems bij Tetra Pak uit. "Dat betekent dat we onze klanten geavanceerde technologie voor process control moeten aanbieden die zowel flexibel als nauwkeurig is."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Interview Verpakkingen

'Vervangen van aluminium is pas de eerste stap'

Analyse Verpakkingen

Klimmende papierprijs krijgt weerslag op karton

Achtergrond Verpakkingen

Van glas en blik naar karton: 'begin van transitie'

Achtergrond Verpakkingen

Nog meer Europese verpakkingseisen op til

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden