Stephan Tellier

Nieuws Korte keten

'Regio’s gezonder maken met producten uit de streek'

13 April 2022 - Kimberly Bakker

Zowel Diverzio als Voedselfamilie Krimpenerwaard houdt zich al een tijd bezig met het verbinden van zorginstellingen en ondernemers in de agrifood-sector. Om dat proces te versnellen, starten beide partijen een samenwerking. "We willen regio's gezonder maken door middel van producten uit eigen streek", aldus Zsuzsan Proos, programmadirecteur bij Diverzio. De eerste stappen worden gezet in Utrecht.

Het voornaamste doel van Voedselfamilie Krimpenerwaard is: al het lekkers wat binnen de Krimpenerwaard verkrijgbaar is op de kaart zetten richting de horecasector en de zorg. Hoewel de organisatie zich daarbij vooral richt op de regio, staat het open voor belangstelling van buiten de Krimpenerwaard. Daar kan de samenwerking met Diverzio bij helpen. "Het is belangrijk om te weten waar je eten en drinken vandaan komt. Maar ook op logistiek gebied heeft de samenwerking voordelen. Denk aan het gemak van inkopen om de hoek", aldus Lia Steeman, coördinator Horeca & Zorg binnen Voedselfamilie Krimpenerwaard.

In het programma 'Duurzaam en gezond aan tafel', wat Diverzio voor de zomer opstart in de regio Utrecht, wordt ook een rol ingetekend voor Voedselfamilie Krimpenerwaard. "Samen kunnen we onze visie naar andere kanalen in het gebied – én daarbuiten – uitdragen", aldus Proos.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden