Fastfood

Fastfood Burger King

Nieuws Kwartaalcijfers

Moederbedrijf Burger King overtreft de verwachtingen

Restaurant Brands International, het moederbedrijf achter Burger King en Tim Hortons, heeft de verwachtingen overtroffen. Zo blijkt uit de kwartaalcijfers die het vandaag (3 mei) gepresenteerd heeft.
3 Mei 2022
Verpakkingen Fastfood

Nieuws Fastfood

'Overweeg minimumleeftijd op fastfood'

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA stelt voor om een minimumleeftijd op fastfood te overwegen, vergelijkbaar met die voor aanschaf van alcohol en tabak. 
19 April 2022
Taco Bell

Nieuws Taco Bell

Taco Bell komt met abonnementsstructuur

Fastfoodketen Taco Bell is deze week in de Verenigde Staten gestart met een abonnementsstructuur, de zogenaamde 'Taco Lover's Pass'. Consumenten die een abonnement afsluiten, kunnen voor $10 per maand elke dag één taco halen.
7 Januari 2022
Fastfood KFC

Nieuws Frites

Opnieuw problemen met fritesvoorraad voor KFC

Kentucky Fried Chicken heeft wederom te maken met een tekort aan frites. Door grote verstoringen in de logistieke keten, als gevolg van de coronacrisis, zijn containers maanden vertraagd. In Kenia is het fastfoodbedrijf daardoor genoodzaakt om frites van het menu te halen. 
6 Januari 2022
Boerenbusiness Fastfood

Analyse New York Pizza

New York Pizza wil buiten Nederland ook domineren

New York Pizza is een van de grootste pizzaketens in Nederland. Die positie wil het over de komende jaren verder uitbouwen. Maar niet alleen in Nederland wil het groeien, ook in Duitsland en België ziet het veel potentie. Dat doet het samen met het beursgenoteerde Orkla. Dit Noorse bedrijf ziet veel kansen voor de Nederlandse pizzaketen en vooral ook voor de interne deegproducent Euro Pizza Products.
8 September 2021
McDonalds

Nieuws McDonald's 50 jaar

Van onbekend 'eethuisje' naar miljoenen bezoekers

Het is deze week precies 50 jaar geleden dat de eerste McDonald's de deuren opende in Nederland. Het Parool schreef in 1971: 'In de Verenigde Staten is McDonald's bij de jongere generatie al jaren een begrip. De Hamburger en de gepaneerde kip-om-mee-te-nemen zullen de weg in ons land nog moeten vinden.'
25 Augustus 2021
Boerenbusiness Beter leven Pluimveevlees

Nieuws Dierenwelzijn

Kippenwelzijn nog niet optimaal bij fastfoodketens

De grote fastfoodketens presenteren nog altijd minimaal als het gaat om kippenwelzijn. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van The Pecking Order van dierenwelzijnsorganisatie World Animal Protection. In die ranglijst worden fastfoodketens beoordeeld op concrete toezeggingen, ambities en transparantie rondom dierenwelzijn. KFC maakt zich – in Nederland – het hardste voor beter kippenwelzijn, Burger King scoort veruit het slechtste.
23 Juli 2021
Verpakkingen Fastfood

Achtergrond Junkfood

Stress verandert het brein en leidt tot trek in junkfood

Wat is de relatie tussen stress en het gebruik van junkfood? Onderzoeker Frank Meye van het UMC Utrecht bekijkt wat stress in het brein doet om een verhoogde drive voor vet en suikerrijk eten te creëren. “De neiging om na stress meer vet en suiker te eten, heeft ook een evolutionaire basis. Het is nuttig om je energievoorraad weer aan te vullen nadat er iets stressvols gebeurd is,” aldus Meye.
16 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden