Boterprijzen

supermarkt boodschappen kassa voedselprijs

Nieuws Grondstoffen

Mondiale voedselprijzen opnieuw gestegen

De FAO voedselprijsindex van de Wereldvoedselorganisatie stijgt tot 119.1 punten en zit daarmee dicht tegen het niveau aan van afgelopen december. Nadat vorige maand de eerste stijging in zeven maanden werd ingezet, werd die ontwikkeling in april doorgezet.
3 Mei 2024
supermarkt Spanje

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Voedselprijzen kenden in februari opnieuw een neerwaartse trend, zo blijkt uit de laatste publicatie van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De voedselprijsindex van FAO bedroeg in februari van dit jaar 117,3 punten, een daling van 0,9 punten (0,7%) ten opzichte van het herziene niveau van januari.
8 Maart 2024
zuivel boter

Analyse Grondstoffen

Roomprijs houdt beter stand dan notering boter

De afstand tussen de DCA-noteringen van boter en room is dit jaar relatief kleiner dan in de voorgaande twee jaren. Toch is de afstand tussen beide zuivelproducten die een relatie hebben met elkaar redelijk gezond. De laatste weken neemt de afstand bovendien weer iets toe.
23 Augustus 2023
boter

Analyse Grondstoffen

Botermarkt blijft zwak, maar is niet boterzacht

De botermarkt blijft enerzijds zwak aanvoelen door een combinatie van een stevige melkaanvoer, zwakke vraag in de EU en een relatief laag prijsniveau bij export. Ook stevige voorraden doen geen goed. Toch kon de DCA-boternotering zich de laatste paar weken weer een beetje herstellen en geeft de prijs ook elders niet met elke druk mee.
16 Augustus 2023
bakkerij bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Onrust en El Niño plagen markt bakkerijgrondstof

De suikerprijzen zaten afgelopen week in de lift als gevolg van het weerfenomeen El Niño. Tarwe stijgt door onrust in het Zwarte Zee-gebied door de damdoorbraak in Oekraïne en een opgeblazen ammoniak-pijpleiding. Room en boter werden goedkoper dankzij hogere voorraden en lagere vraag. 
12 Juni 2023
bakkerij bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Ene grondstof duurder voor bakkers, andere goedkoper

De tarweprijs bereikte afgelopen week een voorlopige bodem, de suikerprijzen zaten in de lift en boter werd goedkoper en room duurder. 
27 Maart 2023
kaas mozzarella

Nieuws Bedrijven

Stekker uit zuivelverkoper Gut von Holstein

Verkooporganisatie Gut von Holstein houdt per 30 april op te bestaan. De zeven samenwerkende zuivelproducenten in Sleeswijk-Holstein gaan hierna zelf zorgen voor hun afzet. 
16 Januari 2023
boter

Analyse Zuivel

Hoge boterprijs glijdt af naar lager niveau

Maandenlang lag de botermarkt er bijna onaangeroerd bij. Nu de economische teruggang ook op de zuivelmarkt vat heeft gekregen, buigen ook de hoge boterprijzen af.
12 Oktober 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden