Boterprijzen

bakkerij Deeg bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Oorlog en angst bepalen sfeer op grondstofmarkten

De prijzen van de decembercontracten tarwe op de Matif en CBOT zijn ondanks de droogte in de VS, de latere inzaai van de wintertarwe in Oekraïne en algemene onrust over de situatie in dat land, de afgelopen week scherp gedaald. Ondanks goed nieuws uit Brazilië werd de suiker de afgelopen week duurder. De prijzen van onder meer room en boter staan op hun beurt onder druk. 
8 Oktober 2022
boter

Analyse grondstoffen

Boterprijs heeft weinig zin om veel te dalen

De boternoteringen zijn de laatste maand licht naar beneden gegaan, maar neigen in bijvoorbeeld Duitsland, Polen en ook Frankrijk weer iets naar omhoog. Dat is de markt in de EU. Buiten Europa is er goedkoper aanbod, maar ook niet onbeperkt.
10 Augustus 2022
Yili

Nieuws Zuivel

Yili schroeft boterproductie in Nieuw-Zeeland flink op

Westland Milk Products, sinds enkele jaren een dochteronderneming van de Chinese zuivelgigant Yili, heeft de boterproductie in Nieuw-Zeeland flink opgeschroefd.
26 Juli 2022
boter

Analyse Grondstoffen

Boterprijzen stabiel op goed beschermde markt

De boternotering schommelt al bijna drie maanden tussen de €7000 en €7400 per ton. Dat is best een hoog niveau, in langere termijnperspectief bezien zelfs een historisch hoog niveau. Toch is de kans groot dat de prijzen voorlopig nog wel even zo zullen blijven.
22 Juni 2022
boter

Analyse Boter

Hoeveel duurder gaat boter nog worden?

Na een dipje zitten de boterprijzen weer in de lift. Een nieuw prijsrecord lijkt een kwestie van tijd te zijn. De prijsondersteunende factoren wegen zwaarder dan de zorgen die er zijn over vraaguitval. Daar wordt wel over gesproken, maar geen concrete aanwijzingen van.
8 Juni 2022
boter

Analyse Boter

Hoge boterprijs niet zomaar van de markt

De zuivelnoteringen hebben in de afgelopen weken een behoorlijke stap terug gedaan, inclusief de boterprijs. Toch is de prijs historisch gezien nog altijd en dat blijft voorlopig waarschijnlijk ook zo. De markt staat namelijk nog altijd in het teken van krapte.
11 Mei 2022
kaas mozzarella

Analyse Zuivel

Mozzarella geeft toe op vaste kaasmarkt

Na maanden van oplopende prijzen, krijgt mozzarella nu voor het eerst een knauwtje. De prijs daalt licht, waarbij een verdere daling mogelijk in het verschiet ligt.
29 April 2022
kaas kaasproductie foodbusiness

Analyse Zuivel

Kaas is stabiele stijger op verdeelde zuivelmarkt

De markt voor vaste zuivel laat een verdeeld beeld zien. De noteringen voor de poeders - behalve volle melkpoeder - gaan verder omlaag, terwijl de notering voor kaas blijft stijgen. Ook boter is weer iets duurder geworden.
22 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën