Grondstofanalyse

Cacao

Analyse Grondstoffen

Lagere oogstprognose helpt niet cacaoprijs te temperen

Even leken de cacaoprijzen afgelopen week na de piek lichtjes te temperen. Nieuwsmedia schrijven dat dit kan komen door gunstige weersverwachtingen betreffende regenval in West-Afrika. Gisteren schoten de prijzen weer omhoog: $8.048 per ton voor Amerika en €6.169 per ton voor cacaocontracten in Londen.
13 Maart 2024
supermarkt Spanje

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Voedselprijzen kenden in februari opnieuw een neerwaartse trend, zo blijkt uit de laatste publicatie van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De voedselprijsindex van FAO bedroeg in februari van dit jaar 117,3 punten, een daling van 0,9 punten (0,7%) ten opzichte van het herziene niveau van januari.
8 Maart 2024
Cacao

Nieuws Grondstoffen

Cacaosector zet zich schrap voor ontbossingswet

De forse cacaoprijzen zetten de cacaomarkt onder druk. Dit jaar komt daar nog een uitdaging bij: de nieuwe EU-wetgeving omtrent ontbossing (EUDR) kan cacaoprijzen nog verder opschroeven. De totale cacaoketen bereidt zich hierop voor.
28 Februari 2024
Super Bowl

Nieuws Vlees & Eiwit

Super Bowl stuwt vraag naar vlees en kaas in VS

Met de Super Bowl in het vizier maakt de Amerikaanse pluimveesector zich op voor een enorme piekvraag. Voor miljoenen Amerikanen is dit kampioenschap, dat zondag gespeeld wordt tussen Kansas City en San Francisco, het moment om massaal kippenvleugels of kaas te snacken. 
9 Februari 2024
graanexport vrachtschip graandeal

Analyse Grondstoffen

Oekraïne zoekt doorbraak in vaarroutes Zwarte Zee

Het openstellen van de Zwarte Zee voor scheepvaart blijft een complexe kwestie, waarbij Oekraïne tracht een doorbraak te bewerkstelligen. Of deze inspanningen succesvol zijn, moet nog worden afgewacht. Bovendien werd de markt verrast door een brand in de haven van La Rochelle in Frankrijk. Niettemin bleef de invloed hiervan op de markt beperkt.
11 Augustus 2023
beer rusland

Marktupdate Grondstoffen

De Russische beer houdt grip op grondstoffen

Rusland blijft een dominante rol houden op de grondstofmarkten. Niet alle pogingen van het Kremlin om een prijs in de door hun gewenste richting te krijgen, lukken. Maar al we bijvoorbeeld naar de ontwikkelingen in tarwe of olie kijken, dan valt de rol van de Russische beer zeker niet te onderschatten.
7 Juli 2023
soja - agri

Markt Starter Grondstoffen

Oogstverwachtingen geven grondstoffenmarkten kleur

De onrust op de tarwemarkt was van korte duur. In de VS daalt de sojaprijs door voorspellingen dat er broodnodige regen gaat vallen, koffie werd duurder door nieuws dat de tekorten zullen oplopen. 
28 Juni 2023
Boerenbusiness

Analyse Grondstoffenupdate

Aanvoerproblemen maken stemming in gas en graan

De noteringen van zowel gas als tarwe zitten deze maand in de lift. Dat heeft grotendeels te maken met zorgen over de aanvoerketen. Bij gas zijn het onderhoudswerkzaamheden die de markt onrustig maakt en bij tarwe is de oorzaak voor een deel te vinden in het Zwarte Zeegebied. Op de sojamarkt is het niet de aanvoer die verrast maar de vraag, en daar reageert de markt dan weer nauwelijks op. 
9 Juni 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden