Grondstofanalyse

tarwe - agri

Analyse Grondstoffenupdate

Grondstofmarkt is als een rit in een achtbaan

Een vlakke rit was het de afgelopen tijd zeker niet op de grondstoffenmarkt. Tarwe zakte weg maar klom even later weer net zo makkelijk op. Soja liet een soortgelijke prijsbeweging zien, zij het met andere actoren die de markt in beweging brachten. Gas laat juist een vlakker verloop zien, al neemt daar de rol van het weer op de markt toe. 
31 Maart 2023
suiker

Analyse Grondstoffenupdate

Suikernotering naar hoogste niveau in zes jaar

De suikernotering op de beurs in New York liep deze week op naar het hoogste punt in zes jaar. Maar zo snel als de markt verhitte, zo snel koelde die ook weer af. Op de tarwemarkt is het Rusland dat de klok slaat en de gasmarkt staat grotendeels in het teken van het weer. Dat is weleens andersom geweest.
3 Maart 2023
bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Tarwe, suiker en zuivel in de ban van correcties

De prijzen van bakkerijgrondstoffen lieten de afgelopen week geen grote schommelingen zien. Zuivel pikt wat op, suiker levert wat in en tarwe beweegt vooral zijwaarts. Komende week zou er met name op de tarwemarkt nog wel wat kunnen verschuiven.
6 Februari 2023
energie gas

Analyse Grondstofupdate

Onrust op de granenmarkt en daling gas zet door

De granenmarkt zet stapjes omhoog. De oorlog in Oekraïne speelt daarbij een belangrijke rol. Op de gasmarkt zien we een tegengestelde beweging. Daar zit de prijs juist in een neerwaartse spiraal ondanks nieuws dat een paar maanden geleden bijna zeker tot een stijgende trend zou hebben geleid. 
27 Januari 2023
winter Boerenbusiness

Analyse Grondstofupdate

Het weer zet de toon op de grondstoffenmarkt

Het weer speelt een dominante rol op de grondstoffenmarkt. Kou in de VS, droogte in Zuid-Amerika en relatief zacht weer in Europa hebben elk een eigen uitwerking op de markt; van een stijgende tarweprijs tot een dalende gasnotering. 
30 December 2022
suiker

Analyse Grondstofupdate

Suikermarkt bewijst weer eens zeer volatiel te zijn

Het vuurwerk op de grondstoffenmarkt komt deze week van de suikermarkt. Berichten uit Brazilië maakte spelers op de markt nerveus. De tarwe- en gasnoteringen zetten gestage stapjes naar beneden. Voor tarwe lijkt er nog wel meer ruimte naar beneden te zitten. 
16 December 2022
energie olie

Analyse grondstofupdate

Grondstofmarkten geven wisselende signalen af

De prijsontwikkelingen op de grondstofmarkten zijn af en toe niet helemaal met elkaar te rijmen. De daling in de tarwemarkt lijkt de voorlopige bodem bereikt te hebben, terwijl soja al weer flink in de lift zit. Op de energiemarkt valt op dat olie een flinke jas heeft uitgedaan en gas maakte juist een stap omhoog.
9 December 2022
graanexport

Nieuws FAO Food Index

Mondiale voedselprijzen bijna terug op niveau 2021

De wereldwijde voedselprijzen zijn nagenoeg terug op het (index)niveau van een jaar geleden. Dit meldt de FAO, de voedselorganisatie van de VN. Vorig jaar november stond de index op 135,4 punten, dit jaar november op 135,7 punten.
7 December 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden