Bedrijfsovername

A-ware Food Group

Nieuws Overname

Hollebeekhoeve komt in handen van Royal A-ware

Royal A-ware neemt 'De Hollebeekhoeve' in Kruibeke (België) over. De zuivelonderneming heeft hier een akkoord over bereikt met de curator van het op 15 maart failliet verklaarde bedrijf.
6 April 2022
graansilo Viterra graan - agri

Nieuws Granen & Grondstof

Graangigant Glencore verstevigt positie in VS

Met de overname van Gavilon Group is het Glencore Plc Viterra gelukt om zich stevig in de Amerikaanse graanhandel te vestigen. Het bedrijf probeert zo een groeiend aandeel grondstoffenhandel af te pakken van de 'ABCD', de grote vier.
1 Februari 2022
Puratos

Nieuws Bedrijfsovername

Puratos verschuift focust meer naar gezondheid

Puratos legt de focus steeds meer op het segment ‘Gezondheid & Welzijn’. In het kader daarvan heeft het deze maand twee overnames gedaan. Biotechbedrijf THT uit België en leverancier van verbeteraars, bakkerijmixen en zoetwaren, Profimix uit Tsjechië worden onderdeel van het Belgische voedingsmiddelenconcern. Beide bedrijven hebben een jaaromzet van iets meer dan €4 miljard.
24 Januari 2022
Kraft Heinz

Nieuws Overname

Kraft Heinz voltooit de overname van Just Spices

De Duitse start-up Just Spices is definitief overgenomen door The Kraft Heinz Company. Hoeveel het bedrijf neertelt voor een meerderheidsbelang van 85% is niet bekend. De overige 15% blijft in handen van de drie oprichters van Just Spices.
20 Januari 2022
Unilever

Achtergrond Unilever

Beurskoers Unilever hard omlaag na GSK-debacle

De beurskoers van Unilever is deze week hard gedaald. Dit is een gevolg van de mislukte overnames van de consumententak van GlaxoSmithKline (GSK). De levensmiddelenfabrikant gaf begin deze week aan het overnamebod nóg verder te willen verhogen. Aandeelhouders stonden duidelijk niet te springen en dat was zichtbaar op de aandelenbeurs. Unilever was dinsdag de grootste daler op de Amsterdamse beurs.
20 Januari 2022
Carrefour

Achtergrond Carrefour

Carrefour opnieuw in beeld bij Auchan

Auchan, een van de vijf grootste supermarktketens in Frankrijk, heeft opnieuw een oog gelegd op concurrent Carrefour. Mocht de samensmelting echt wat worden, dan ontstaat de grootste supermarktketen van het land. De beurskoers van Carrefour reageerde in elk geval goed, met een plus van 12%.
6 Januari 2022
groente Verpakkingen

Nieuws Bedrijfsovername

Dimensio neemt Global Flexibles Europe over

Global Flexibles Europe uit Krimpen aan de IJssel wordt overgenomen door Dimensio Verpakkingen uit Almere. Dat maken de partijen begin dit jaar bekend. De overname past in het expansieve investeringsbeleid van Dimensio.
6 Januari 2022
Archer Daniels Midland

Nieuws Overname

ADM neemt Flavor Infusion in Latijns-Amerika over

Archer Daniels Midland (ADM) heeft voedingsbedrijf Flavor Infusion (FISA) overgenomen. Dit bedrijf produceert ingrediënten voor klanten in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, vooral voor drankenproducenten. De overname geeft ADM nieuwe groeimogelijkheden in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.  Flavor Infusion heeft twee productielocaties, in Panama en in Colombia.
28 December 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox