JHVEPhoto / Shutterstock.com

Nieuws Bedrijfsovername

Puratos verschuift focust meer naar gezondheid

24 Januari 2022 - Kimberly Bakker

Puratos legt de focus steeds meer op het segment 'Gezondheid & Welzijn'. In het kader daarvan heeft het deze maand twee overnames gedaan. Biotechbedrijf THT uit België en leverancier van verbeteraars, bakkerijmixen en zoetwaren, Profimix uit Tsjechië worden onderdeel van het Belgische voedingsmiddelenconcern. Beide bedrijven hebben een jaaromzet van iets meer dan €4 miljard.

THT uit België is begin deze maand al overgenomen door Puratos. Dit bedrijf is actief in probiotica en zoekt voornamelijk naar innovatieve oplossingen die voordelen hebben voor de darmgezondheid. "Er is een toenemend bewustzijn onder consumenten voor het verbeteren van de darmgezondheid. Als gevolg daarvan stijgt de vraag naar betaalbaar en smakelijk voedsel dat goed is voor de darm. De ambitie van Puratos is om van dagelijks brood dé dagelijkse voedingsbron te maken die onze darmen nodig hebben", aldus voedingsconcern Puratos in een persbericht. Voorheen was de meerderheid van de aandelen van THT in handen van de Belgische chemiegroep Prayon.

Ook met de overname van het Tsjechische Profimix, een belangrijke leverancier van verbeteraars, bakkerijmixen en zoetwaren, wordt verder ingezet op 'Gezondheid & Welzijn'. Puratos: "De overname weerspiegelt onze toewijding om de gezondheid en het welzijn van consumenten te verbeteren. Net als Puratos richt Profimix zich al enkele jaren op Health & Well-Being-producten en concentreert het zich op producten met toegevoegde waarde, vooral die met een hoog gehalte aan granen, zaden, eiwitten en vitamines."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden