Agrifoto

Nieuws Overname

Hollebeekhoeve komt in handen van Royal A-ware

6 April 2022 - Redactie Foodbusiness

Royal A-ware neemt 'De Hollebeekhoeve' in Kruibeke (België) over. De zuivelonderneming heeft hier een akkoord over bereikt met de curator van het op 15 maart failliet verklaarde bedrijf.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

A-ware neemt de installaties over en biedt medewerkers de mogelijkheid in dienst te treden. Er werkten 25 mensen in het bedrijf. "Het faillissement is voor alle betrokkenen zeer vervelend. Met name voor de medewerkers leidt dit tot grote onzekerheid. Wij hebben de betrokkenen inmiddels een baan aangeboden. Samen met hen richten we ons nu op het herstarten van de activiteiten in Kruibeke. Op korte termijn ontvangen alle stakeholders hierover meer informatie", aldus Jan Anker, CEO Royal A-ware.

Marga Pieters, één van de twee curatoren in het faillissement, stelde vorige week dat het onderzoek naar de mestfraude geen doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het faillissement. Volgens haar waren het vooral de verlieslatende prijzen waartegen de Hollebeekhoeve de producten moest verkopen. 

Melk tot nog toe van zusterbedrijf
De Hollebeekhoeve verwerkte jaarlijks zo'n 11 miljoen liter melk van zusterbedrijf Quirynen Dairy Farming tot boerderijmelk, yoghurt, room en vers ijs. Producten lagen onder meer bij AH Delhaize in de schappen. In boekjaar 2020 werd een omzet gemaakt van €12,2 miljoen euro, maar kwam onder de streep €1,8 miljoen tekort. In 2019 werd ook al verlies gemaakt. Aan Royal A-ware is de taak om de kansen te keren. De boerderij wordt niet door A-ware gekocht.

Royal A-ware is al enkele jaren actief in België. Deze overname in Kruibeke biedt het zuivelbedrijf kansen om de groeiambitie in België te versnellen en het past tevens in de strategie om klanten te bedienen met een zo'n breed mogelijk productassortiment. Daarnaast biedt het groeikansen voor de huidige melkleveranciers van A-ware in België. Zo ontstaat opnieuw ruimte voor nieuwe melkveehouders.

Extra melk gevraagd
Sinds november 2021 produceert Royal A-ware melkpoeder in Aalter. Door middel van de nodige investeringen wordt de capaciteit van de fabriek dit jaar fors uitgebreid, om uiteindelijk ieder jaar 40.000 ton melkpoeder en 40.000 ton room voor de boterproductie te produceren. De melk die wordt verwerkt in Aalter haalt A-ware op bij melkveehouders uit de omliggende regio's.

Daarnaast heeft A-ware een vestiging in Merchtem. Hier worden verse room, slagroom, culinaire (kook)room, plant-based room, ijs en milkshake-mixen geproduceerd voor professionele eindgebruikers als chocolatiers en industriële verwerkers.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox