Shutterstock

Nieuws Bedrijfsovername

Dimensio neemt Global Flexibles Europe over

6 Januari 2022 - Kimberly Bakker

Global Flexibles Europe uit Krimpen aan de IJssel wordt overgenomen door Dimensio Verpakkingen uit Almere. Dat hebben de partijen begin dit jaar bekendgemaakt. De overname past in het expansieve investeringsbeleid van Dimensio.

Met de overname van Global Flexibles Europe breidt Dimensio Verpakkingen de activiteiten in voedselverpakkingen uit. De overname past in de groeistrategie voor de lange termijn en het expansieve investeringsbeleid. "Onze voedselverpakkingsbedrijven, Havelaar Verpakkingen, Chocapack en Global Flexibles Europe, vormen een sterk geheel voor de groei binnen de voedselverpakkingenmarkt", aldus eigenaar Caspar Jacobs in een persbericht.

Global Flexibles Europe handelt voornamelijk in flexibele folie, verpakkingsmaterialen en overige gerelateerde producten. Het productassortiment bestaat onder meer uit topsealfolie, dieptrekfolie, flowpackfolie voor vorm, vul- en sealapparaten, papierlaminaat, doypacks (stazakken), broodzakken en vacuümzakken. "De schaalgrootte van Dimensio, gecombineerd met de ondernemende cultuur, geeft ons de mogelijkheid nog harder te groeien. Onze assortimenten versterken elkaar en vullen elkaar perfect aan", aldus voormalige eigenaar Bert Verheij.

Het overgenomen bedrijf zal in huidige vorm, op hetzelfde adres in Krimpen aan de IJssel blijven opereren. Daarnaast blijft het management, bestaande uit Bert Verheij, Johannes de Hartog en Dick Kuperus, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox