Jonathan Weiss / Shutterstock.com

Nieuws Overname

ADM neemt Flavor Infusion in Latijns-Amerika over

28 December 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Archer Daniels Midland (ADM) heeft voedingsbedrijf Flavor Infusion (FISA) overgenomen. Dit bedrijf produceert ingrediënten voor klanten in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, vooral voor drankenproducenten. De overname geeft ADM nieuwe groeimogelijkheden in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.  Flavor Infusion heeft twee productielocaties, in Panama en in Colombia.

Het vermarkten van voedingsingrediënten is een belangrijke divisie voor ADM, aldus Vince Macciocchi, directeur van ADM-Nutrition. "De overname van Flavor Infusion geeft ADM nieuwe groeimogelijkheden in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Onze Nutrition-divisie realiseert een winstgroei van 15% tot 20% per jaar. Smaakstoffen zijn een belangrijke motor van dat succes, met een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 10%. We willen uitbreiden in dit hoogwaardige segment." Door de overname krijgt ADM er zestig nieuwe medewerkers bij. 

Ideale partner
Daniel deClark, CEO van Flavor Infusion ziet ADM als de ideale businesspartner. "Na meer dan vijftig jaar talloze smaakactiviteiten te hebben opgericht, kan ik vol vertrouwen zeggen dat ADM de ideale partner is om de erfenis van FISA voort te zetten als een vooraanstaande leverancier van speciale ingrediëntenoplossingen voor de drankenindustrie in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied," aldus DeClark. 

Het Amerikaanse landbouw- en voedingsconcern Archer Daniels Midland heeft over de eerste negen maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van $62,2 miljard (omgerekend €53,6 miljard). Afgelopen jaar lag de omzet in dezelfde periode op $46,3 miljard. Kortom: een groei van 34%. ADM heeft drie divisies: landbouwkundige dienstverlening, verwerking van grondstoffen en voedingsproductie. ADM kondigde onlangs aan dat het de winst in de voedingsdivisie wil verdubbelen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden