Tafelaardappelen

aardappelen aardappelverwerking

Achtergrond Agrico en Nedato

'Tafelaardappelen rendabel houden, dat is onze taak'

Aardappelcoöperaties Agrico en Nedato maakten bekend de mogelijkheden tot een samenwerking op het gebied van tafelaardappelen te verkennen. Dat is een interessante combinatie.
29 April 2022
aardappelen Albert Heijn

Analyse Aardappelen

Aardappelen baken van stabiliteit in roerige tijden

De consumptieaardappelmarkt is toch nog altijd een regionale markt. Daarom wijkt de markt op verschillende fronten af van andere markten. Waar veel grondstofmarkten op het moment flinke prijsstijgingen laten zien, is de aardappelmarkt opvallend stabiel.
7 Maart 2022
aardappelen tafelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Britse horeca vraagt nog niet volop om aardappelen

De vraag naar consumptieaardappelen vanuit de horeca in Groot-Brittannië is nog lang niet terug op het niveau van vóór de coronapandemie, melden insiders. Daarnaast melden verpakkers momenteel ook weinig aardappelen te verkopen aan de foodretailers. Beweegt dat de prijzen omlaag of houden die stand?
26 Januari 2022
aardappelen

Achtergrond Aardappelen

Britse aardappelmarkt werkt toe naar feestdagen

De naderende feestdagen hebben een positief effect op de aardappelmarkt in het Verenigd Koninkrijk. De vraag vanuit de retail neemt duidelijk toe. Toch gaan de prijzen nog niet omhoog. Deels komt dat doordat de horeca afwezig is. De angst voor de omrikonvariant van het coronavirus creëert een afwachtende houding.
16 December 2021
aardappelen Innovator consumptieaardappelen

Achtergrond Aardappelen

Wit-Rusland gebukt onder hoge aardappelprijzen

Wit-Rusland gaat gebukt onder hoge prijzen voor tafelaardappelen. De voorraad is beperkt, de oogst is klein en de vraag blijft groot. De tafelaardappelprijs ligt over de maand oktober 77% boven het niveau van vorig jaar.
8 December 2021
aardappelen tafelaardappelen

Achtergrond Aardappelen

Frankrijk ziet ongewone vraag naar aardappelen

November is doorgaans een rustige maand op de Franse aardappelmarkt. Dit jaar niet. Meerdere analisten melden dat de vraag op het moment ongebruikelijk is. Zowel tafelaardappelen als verwerkingsaardappelen worden meer dan ‘normaal’ ingekocht. Het is opvallend, met het oog op het feit dat de coronateugels in veel landen aangetrokken worden. Deze huidige situatie lijdt in sommige gevallen al tot stijgende prijzen.
25 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden