Shutterstock

Nieuws Aardappelen

Britse horeca vraagt nog niet volop om aardappelen

26 Januari 2022 - Kimberly Bakker

De vraag naar consumptieaardappelen vanuit de horeca in Groot-Brittannië is nog lang niet terug op het niveau van vóór de coronapandemie, melden insiders. Daarnaast melden verpakkers momenteel ook weinig aardappelen te verkopen aan de foodretailers. Beweegt dat de prijzen omlaag of houden die stand?

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in consumptieaardappelen in Groot-Brittannië bevindt zich in rustig vaarwater. Potato Call meldt dat vooral de horecasector nog een lange weg te gaan heeft voordat de 'normale' verkoopwaarden worden bereikt. Positief nieuws is dat de omzet al wel hoger ligt dan één jaar geleden, aldus insiders. Ook foodretailers staan niet te springen om aardappelen, al heeft dat soms ook te maken met kwaliteitsproblemen. Over het algemeen zijn de contractleveringen voldoende om aan de behoefte vanuit de consumenten te voldoen. Teleurstellend nieuws voor verpakkingsbedrijven. Afgelopen jaar werden aardappelen – waaronder Maris Piper – nog gehamsterd.

Ondanks de relatief lage vraag blijven de prijzen voor consumptieaardappelen in Groot-Brittannië stabiel. In het westen van het land zijn aardappelen van de rassen Sagitta of Maris Piper (met een 'eenvoudige' kwaliteit) te verkrijgen voor €18,00 tot €20,40 per ton. In het oosten worden Maris Piper, Markies of Agria (van goede kwaliteit) verkocht voor €24,00 tot €26,40 per ton. Agria van heel goede kwaliteit kan soms oplopen naar €30,00 per ton.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden