Palmolie

palmolie

Analyse Grondstoffen

Palmolieprijs veert terug naar boven

De palmolieprijs is deze week terug naar boven geveerd tot ruim boven de $1.000 per ton. Aanleiding zijn een aanpassing van de exportheffing door Indonesië, Amerikaanse subsidies voor biobrandstof en een betere Chinese vraag.
10 Augustus 2022
palmolie

Nieuws grondstoffen

Palmolieprijs blijft nog zoeken naar stabiliteit

De palmolieprijs lijkt iets uit te bodemen, maar van een stabiele prijsontwikkeling is nog geen sprake. dat is vooral omdat grootst producent Indonesië de markt blijft verrassen met nieuwe acties om van de voorraden af te komen.
3 Augustus 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Rivaliteit en hoge voorraad zitten palmolie dwars

De prijs van palmolie blijft naar beneden gaan. De hoge voorraden zijn een boosdoener, maar ook de verslechterde Covid-situatie in China laat zich gelden op de wereldmarkt van de plantaardige olie.
14 Juli 2022
palmolie

Analyse Grondstoffen

Palmolieprijs in een verdere duikvlucht

De palmolieprijs blijft maar dalen, omdat er steeds nieuwe drukfactoren bij komen. Een van de voornaamste aanjagers van de prijsdalingen is de Indonesische overheid, die opnieuw maatregelen heeft getroffen om de export te versoepelen. Ondertussen lopen ook in Maleisië de voorraden op.
6 Juli 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Palmolieprijs houdt neerwaartse koers vast

De palmolieprijs is het grootste deel van de winst die is geboekt sinds de Russische invasie in Oekraïne weer kwijt geraakt. De laatste maand is er meer dan 20% van de prijs afgegaan. De markt koelt steeds meer af.
29 Juni 2022
inflatie

Analyse Grondstoffen

Adempauze foodinflatie door graan en palmolie

De mondiale markt van agrarische grondstoffen lijkt op adem te komen na maanden van oplopende noteringen. De vooruitzichten lijken te verbeteren, nu handelaren meer vertrouwen krijgen in het beschikbaar komen van grotere volumes in de markt.
23 Juni 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Palmolieprijs daalt flink in rustiger markt

De palmolieprijzen zijn deze week weer verder gedaald. De voornaamste oorzaken zijn de inspanning van de Indonesische autoriteiten snel van flink voorraden af te komen en de zorg van Maleisië om door deze actie niet uit de markt te worden gedrukt.
22 Juni 2022
palmolie

Analyse palmolie

Topproducenten palmolie maken markt nerveus

De palmolieprijs ging in de voorbije week eerst flink onderuit, maar trok daarna weer licht aan. Oorzaak van de daling zijn de jongste exportstimuli van Indonesië en meevallende oogsten in Maleisië. De markt voor minerale olies heeft ondertussen ook zijn effect op de palmolieprijzen.
15 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox