Palmolie

palmolie

Analyse Palmolie

Palmolieprijs stijgt licht, Indonesië zet deur op kier

De prijs van palmolie op de wereldmarkt is deze week licht aangetrokken, tot $1720 per ton cif Rotterdam. Dat is $88 per ton meer dan ruim een week eerder. Toen zat de prijs op een driemaands dieptepunt van $1632 per ton.
1 Juni 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Koers palmolie stijgt ondanks vrijgave export

De palmoliemarkt is de laatste weken flink in beweging. Vooral door het optreden van de overheid in Indonesië. Die is bezig met een balanceeract om zowel de binnenlandse prijs van frituurolie acceptabel te houden als het exportbelang en de werkgelegenheid in de industrie veilig te stellen.
25 Mei 2022
palmolie

Nieuws Palmolie

Indonesië heft exportstop palmolie op

Het exportverbod op Indonesische palmolie wordt met ingang van maandag 23 mei opgeheven. Dit laat president Joko Widodo vandaag weten. Het gaat om zowel ruwe palmolie als om zogenoemde kookolie.
19 Mei 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Boeren protesteren tegen exportverbod op palmolie

Sinds 28 april hanteert Indonesië een exportverbod op eetbare oliën, waaronder palmolie. Maar dit verbod valt niet bij iedereen in goede aarde. De kleine producenten vrezen voor hun levensonderhoud en gingen daarom afgelopen week in protest.
18 Mei 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Maleisië rapporteert forse plus in voorraad palmolie

Goed nieuws op de markt voor plantaardige oliën. Uit nieuwe cijfers van de Malaysian Palm Oil Board blijkt dat de krapte op de wereldmarkt minder groot is dan gedacht. Uiteraard heeft dit een neerwaarts effect op de prijzen, maar kan die trend standhouden?
11 Mei 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Palmolie houdt extreem hoog prijsniveau vast

Indonesië hanteert sinds donderdag 28 april een verbod op de export van onder meer palmolie. In de zoektocht naar alternatieven bewegen inmiddels de prijzen van alle soorten plantaardige olie naar boven.
4 Mei 2022

Video Grondstofupdate

Prijs van palmolie gaat weer pijlsnel omhoog

Indonesië hanteert sinds vandaag (28 april) een verbod op de export van de meeste gebruikte eetbare oliën, waaronder ook palmolie valt. Marktredacteur Kimberly Bakker vertelt welke gevolgen dit heeft voor de prijs. En werpen we kort een blik op de suikermarkt.
28 April 2022
palmolie

Analyse Palmolie

'Hele wereld zal gevolgen exportban palmolie voelen'

Indonesië, 's werelds grootste producent van palmolie, gaat de export van de meest gebruikte plantaardige oliën vanaf donderdag 28 april verbieden. Dit is volgens president Joko Widodo de enige manier om binnenlandse beschikbaarheid te garanderen én betaalbaar te houden. De beslissing komt voor velen onverwacht, omdat Indonesië eind maart nog te kennen gaf af te willen zien van een exportbeperking. Volgens analisten zullen de gevolgen van het nu aangekondigde verbod wereldwijd voelbaar zijn.
26 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief