Mozzarella

kaas kaasproductie

Analyse Kaas

Hoge kaasprijs doet pijn bij de retail

De kaasprijzen weten telkens door te stoten naar hogere niveaus en laten zich niet van de wijs brengen door historische wetten in de markt. Schaarste is het sleutelwoord. De hoge prijzen leiden nog niet tot vraaguitval, al kan die klap nog wel komen. Op dit moment doet de prijsrally vooral pijn bij de retail.
23 Maart 2022
mozzarella foodbusiness

Nieuws Kaas

Nieuwe mozzarellafabriek voor de Aziatische markt

Laiterie des Ardennes en dochteronderneming Solarec hebben in het Belgische Baudour een nieuwe mozzarellafabriek in gebruik genomen. De nieuwe installaties levert een jaarlijkse productie van 32.000 ton. De mozzarella die in Baudour wordt geproduceerd, wordt vooral gebruikt voor de Aziatische markt.
19 November 2021
mozzarella

Achtergrond Tebben Kaas

'Buffelmozzarella in korte tijd populair geworden'

Sinds vorige week ligt de dagverse buffelmozzarella van familiebedrijf Tebben Kaas uit Venlo in meer dan zeshonderd filialen van supermarktketen Albert Heijn. Sjaak Tebben is trots: 'Mijn grootouders zijn met het bedrijf begonnen en nog niet zo lang zijn mijn broer Wouter en ik ingestapt. Mensen zijn steeds gevarieerder gaan eten, internationaal ook. Buffelmozzarella is in korte tijd heel populair geworden.'
8 Oktober 2021
mozzarella foodbusiness

Nieuws Overname

Milcobel koopt Kaasbrik en versterkt mozzarella

Milcobel gaat haar positie in de mozzarella business versterken. Het zuivelconcern neemt het Limburgse rasp- en verpakkingsbedrijf Kaasbrik over.
17 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden