Wilhelm Dürr/Südzucker

Nieuws Bedrijven

Südzucker verduurzaamt suikerproductie

9 Februari 2024 - Alex Jurvillier

Südzucker Group verduurzaamt de suikerproductie. Südzucker laat weten voor het eerste suiker te hebben geproduceerd met 43% minder CO2-uitstoot. De suiker wordt afgenomen door industriële klanten.

Het gaat om suiker afkomstig van de suikerfabriek in het Duitse Plattling. De verlaging van de CO2-footprint wordt bereikt door de toepassing van biogas, dat ontstaat bij het behandelen van het afvalwater van de fabriek. Door dat te gebruiken voor de productie van suiker weet het bedrijf de CO2-uitstoot met 43% te verlagen. Dit is onafhankelijk geverifieerd door TÜV Süd, meldt Südzucker.

De omzet van Südzucker Group steeg in de eerste drie kwartalen van boekjaar 2023/24 met bijna 10%. Deze stijging komt voornamelijk door de suikerdivisie van het agroconcern.

De energietak van het bedrijf deed het een stuk minder. De hogere suikerprijs heeft de sterk gestegen kosten voor grondstoffen en energie dan ook gecompenseerd.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alex Jurvillier

Alex Jurvillier is marktspecialist grondstoffen bij Foodbusiness. Met zijn internationale oriëntatie volgt hij de foodsector op de voet en in het bijzonder de cacaomarkt.

Analyse Grondstoffen

Laatste suikermolen Texas dicht door watertekort

Analyse Grondstoffen

Suikernotering VS laagste in ruim een jaar

Opinie Kasper Walet

Jaagt demissionair kabinet bedrijven het land uit?

Analyse Grondstoffen

Amerikaanse suikerprijs laagste in maand tijd

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden