Suiker

suiker

Analyse Grondstoffen

Oekraïne ziet kansen voor export, ook buiten Europa

De suikerprijzen namen afgelopen week weer aarzelend toe. Cijfers van de Braziliaanse suikerexport over februari laten een flinke toename zien. Suikergigant Astarta laat weten klaar te staan om suiker te exporteren uit Oekraïne en geeft aan dat het land 1 miljoen ton suiker zou kunnen uitvoeren per jaar. En niet alleen naar Europa.
Eergisteren 11:00 uur
suikerbieten Nordzucker

Nieuws Grondstoffen

Nordzucker zet volgende stap in verduurzaming

Suikerproducent Nordzucker laat via een persbericht weten stappen te zetten in een duurzamere richting. In Nordstemmen zal in komende diksapcampagne voor het eerst gebruik gemaakt worden van het nieuwe zogenaamde dampcompressieproces.
22 Maart 2024
suiker

Analyse Grondstoffen

Zorgen over suikertekort nog niet verdwenen

De zorgen over een suikertekort blijven rondsluimeren in de wereld. In Brazilië worden de productieverwachtingen voor komend seizoen getemperd vanwege aanhoudende droogte. Aan de andere kant nemen de producties elders in de wereld, zoals in Europa en Azië weer wat toe. Daarbij voorziet Oekraïne Europa van extra aanbod. De termijnmarkt wisselt door bovenstaande ontwikkelingen winsten en verliezen met elkaar af.
19 Maart 2024
suiker

Analyse grondstoffen

Brazilië zet suikerexport onvermoeid door

De suikernoteringen wisselen rode en groene cijfers constant met elkaar af. De zorgen over tekorten nemen af door de goedlopende suikerexport in Brazilië, maar dat is te weinig om de trend van vorige week door te zetten. In Europa heeft het Europees Parlement afgelopen donderdag het voorstel van de Europese Commissie goedgekeurd om de invoerrechten op Oekraïense landbouwproducten naar de EU langer op te schorten.
12 Maart 2024
supermarkt Spanje

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Voedselprijzen kenden in februari opnieuw een neerwaartse trend, zo blijkt uit de laatste publicatie van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De voedselprijsindex van FAO bedroeg in februari van dit jaar 117,3 punten, een daling van 0,9 punten (0,7%) ten opzichte van het herziene niveau van januari.
8 Maart 2024
suiker

Analyse grondstoffen

Suikerprijs is dalende door groter aanbod

De Europese suikerprijs staat onder druk en is na een lange periode van stijgingen dalende. Ook de termijnmarkt liet afgelopen week een behoorlijke daling zien en noteert onder de $600 per ton. De Europese suikerimport en -export beweegt zich weer richting gemiddelde niveaus, maar hoewel de import in de EU afnam vergeleken met vorig seizoen, is de suikeraanvoer uit Oekraïne juist wel toegenomen. 
5 Maart 2024
suikerbieten suiker suikerfabriek

Analyse grondstoffen

Productie zet de toon op suikermarkt

De suikerproductie in verschillende continenten van de wereld valt tegen, maar desondanks staat de suikernotering onder druk. Brazilië blijft namelijk de hoofdpersoon in dit het verhaal, dat de wereld met de grote suikerexport van de zoetstof blijft voorzien. In de Europese Unie hebben nieuwe handelsovereenkomsten mogelijk negatieve effecten op de suikermarkt.
27 Februari 2024
suiker

Analyse grondstoffen

Suikernotering onder druk door aanbod Brazilië

De suikernoteringen staan in het rood door het aanbod uit Brazilië. Tegelijkertijd heeft aanhoudende droogte negatieve impact op de suikerrietgroei in het Zuid-Amerikaanse land voor de komende oogst. In India loopt de suikerproductie minder ver achter op het afgelopen seizoen dan analisten hadden verwacht.
20 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden