Suiker

suiker

Analyse suiker

Suikernotering op laagste punt in anderhalf jaar

Verbeterde productieprognoses voor suiker in verschillende delen van de wereld zet de suikernotering in het rood. Inmiddels staat deze op het laagste punt in ruim ander halfjaar. West-Europa is een van de gebieden waar de suikerproductie het komende seizoen mogelijk wel moeite heeft om op het langjarig gemiddelde uit te komen.
Dinsdag 17:00 uur
suiker

Marktflits Suiker

Gunstige cijfers over suikerproductie Brazilië

Suikerassociatie Unica komt met gunstige productiecijfers voor Brazilië. Ondertussen lijkt de Franse suikerexport richting andere Europese landen onder druk te staan. Marktspecialist Alex Jurvillier vertelt daarover meer in de nieuwste suikerflits.
18 Juli 2024
suikerriet

Analyse Grondstoffen

Brazilië produceert flink meer suiker dan vorig jaar

De suikernoteringen stonden de afgelopen periode onder druk. Suikerassociatie Unica komt met goede cijfers over het Braziliaanse suikerseizoen. De Franse export in Europa lijkt ondertussen wat te lijden te hebben van de toegenomen export van suiker uit Oekraïne. In Nederland klinken bladschimmelwaarschuwingen.
16 Juli 2024
brood bakkerij

Analyse Grondstoffen

Bakkerijgrondstoffen in kalmer vaarwater

Marktexperts noemen de botermarkt op het moment stabiel. De prijs is daarentegen nog steeds relatief hoog. De suikerprijzen trekken de trend door en vervolgen nog steeds de weg verder omhoog. Tarweprijzen bewegen relatief stroef, mede door de nattigheid die de opbrengst parten speelt.
12 Juli 2024
suiker

Analyse Grondstoffen

India hoopt door regen op goede opbrengst suikerriet

De suikernoteringen zijn de afgelopen dagen wat gedaald, maar over het algemeen laten de prijzen vanaf eind mei een stijging zien. In India is er door onder andere regenval hoop op een goede suikerrietoogst. Daarnaast lijkt de Europese suikerimport en -export weer terug op niveau.
9 Juli 2024
supermarkt boodschappen voedselprijs

Nieuws FAO FOOD INDEX

Voedselmandje van FAO blijft even duur

De voedselprijsindex van de Wereldvoedselorganisatie FAO is in juni onveranderd gebleven ten opzichte van het niveau van vorige maand. De verschillende indexen van vlees, zuivel, tarwe, plantaardige oliën en suiker wogen dusdanig tegen elkaar op dat de voedselprijsindex gelijk bleef.
5 Juli 2024
suiker

Analyse Grondstoffen

Suikernoteringen naar hoogste punt in maanden

De suikernoteringen zijn de afgelopen dagen omhoog geschoten. De Braziliaanse suikerassociatie rapporteert voorspoedige cijfers over de Braziliaanse productie en Indiase exportrestricties houden nog altijd stand.
2 Juli 2024
suiker

Analyse Grondstoffen

Suikernoteringen klimmen gestaag verder

Terwijl de suikerprijzen verder toenemen blijven de ontwikkelingen bij de Braziliaanse- en Indiase productie de nieuwskoppen halen. Waar de productie in Brazilie voorloopt, zijn er in India zorgen over uitblijvende regenval. Intussen rapporteert de Europese Commissie in hun laatste publicatie over het gevolg van de overvloedige regenval in Europa.
25 Juni 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden