Suiker

suiker

Analyse Grondstoffen

Suikernotering VS laagste in ruim een jaar

De Amerikaanse suikernotering staat momenteel op het laagste punt in ruim een jaar tijd. De notering zakte voor het weekend naar het laagste punt sinds december 2023 en die trend zette na het weekend door. Dit heeft onder meer te maken met de Braziliaanse munt die in waarde is gedaald.
Dinsdag 17:00 uur
suikerriet

Analyse Grondstoffen

Amerikaanse suikerprijs laagste in maand tijd

De Amerikaanse suikernotering zakte gisteren tot het laagste punt in een maand tijd. Centrale en zuidelijke regio's in Brazilië zullen naar verwachting komend seizoen meer dan 600 miljoen ton suikerriet vermalen. De Indiase suikerproductie wordt hoger verwacht, tot meer dan 32 miljoen ton.
9 April 2024
supermarkt inflatie voedselprijs

Nieuws Grondstoffen

Voor het eerst in 7 maanden stijgen voedselprijzen weer

Voor het eerst in zeven maanden stijgen voedselprijzen weer. De voedselprijsindex van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) rapporteert over de maand maart een stijging van 1,3 punten ten opzichte van februari, tot 118,3 punten.
5 April 2024
suiker

Analyse Grondstoffen

Lagere oogstprognose Brazilië stuwt suikerprijs

Voor en tijdens het paasweekend stegen de suikerprijzen verder. De hogere prijs voor ruwe olie zou hierin een onderliggende factor kunnen zijn, evenals een lager verwachte suikerrietoogst in Brazilië. Thailand zal naar verwachting dit seizoen 82 miljoen ton suikerriet vermalen, in lijn met voorgaande jaren. In Brazilië wordt een lagere vermaling verwacht.
3 April 2024
suiker

Analyse Grondstoffen

Oekraïne ziet kansen voor export, ook buiten Europa

De suikerprijzen namen afgelopen week weer aarzelend toe. Cijfers van de Braziliaanse suikerexport over februari laten een flinke toename zien. Suikergigant Astarta laat weten klaar te staan om suiker te exporteren uit Oekraïne en geeft aan dat het land 1 miljoen ton suiker zou kunnen uitvoeren per jaar. En niet alleen naar Europa.
27 Maart 2024
suikerbieten Nordzucker

Nieuws Grondstoffen

Nordzucker zet volgende stap in verduurzaming

Suikerproducent Nordzucker laat via een persbericht weten stappen te zetten in een duurzamere richting. In Nordstemmen zal in komende diksapcampagne voor het eerst gebruik gemaakt worden van het nieuwe zogenaamde dampcompressieproces.
22 Maart 2024
suiker

Analyse Grondstoffen

Zorgen over suikertekort nog niet verdwenen

De zorgen over een suikertekort blijven rondsluimeren in de wereld. In Brazilië worden de productieverwachtingen voor komend seizoen getemperd vanwege aanhoudende droogte. Aan de andere kant nemen de producties elders in de wereld, zoals in Europa en Azië weer wat toe. Daarbij voorziet Oekraïne Europa van extra aanbod. De termijnmarkt wisselt door bovenstaande ontwikkelingen winsten en verliezen met elkaar af.
19 Maart 2024
suiker

Analyse grondstoffen

Brazilië zet suikerexport onvermoeid door

De suikernoteringen wisselen rode en groene cijfers constant met elkaar af. De zorgen over tekorten nemen af door de goedlopende suikerexport in Brazilië, maar dat is te weinig om de trend van vorige week door te zetten. In Europa heeft het Europees Parlement afgelopen donderdag het voorstel van de Europese Commissie goedgekeurd om de invoerrechten op Oekraïense landbouwproducten naar de EU langer op te schorten.
12 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden