FrieslandCampina

Nieuws Bedrijven

FrieslandCampina wijzigt de aansturing rigoureus

19 September 2023 - Redactie Foodbusiness

FrieslandCampina gaat de top van de organisatie herstructureren en daarmee de aansturing van het zuivelconcern. Deze stap wordt door het bedrijf als cruciaal beschouwd voor het verbeteren van de prestaties. De beslissing volgt op de benoeming van Jan Derck van Karnebeek als CEO op 1 juni 2023 en resulteert in zeven businessgroepen, elk onder leiding van een twaalfkoppig Executive Team. Deze aankondiging markeert het begin van een reeks veranderingen bij FrieslandCampina.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Van Karnebeek verklaarde: "De winstgevendheid van de onderneming staat onder druk. Daarom zullen we in de komende periode de noodzakelijke stappen nemen om hierin verbetering te brengen. De eerste stap is een aanpassing van onze topstructuur en de bijbehorende benoemingen. Ik heb alle vertrouwen dat we met het vernieuwde leiderschapsteam invulling gaan geven aan FrieslandCampina's 'purpose' van betere voeding voor de wereld, goede inkomsten voor onze boeren, nu en in de toekomst."

In het Executive Team bevinden zich Van Karnebeek, financieel topman Hans Jansen, de managers van de 7 businessgroepen en nog 3 algemene managers, verantwoordelijk voor personeel, logistiek en onderzoek.

Food & Beverage in vijf delen
De huidige grote businessgroep Food & Beverage wordt opgesplitst in vijf verschillende onderdelen, elk met hun eigen aandachtsgebieden: Europa; Retail & Americas; Middle East, Pakistan & Africa; Asia; en Professional. Dit weerspiegelt de diversiteit van het bedrijfsportfolio en de verschillende marktbenaderingen die daarbij vereist zijn. De businessgroep Professional en de business unit Trading blijven beide onder de verantwoordelijkheid van één algemeen manager (president) vallen. De businessgroepen Ingredients en Specialised Nutrition blijven ongewijzigd.

De voorgenomen benoemingen van het Executive Team treden in werking op 1 oktober 2023, en de implementatie van de nieuwe organisatiestructuur, inclusief de zeven businessgroepen, is gepland voor 1 januari 2024. Roel van Neerbos blijft als President Food & Beverage tot 1 november 2023 lid van het Executive Team. Daarna vertrekt hij, zoals eerder aangekondigd.

Op 6 oktober meer informatie
Alle voorgenomen besluiten zijn onder voorbehoud van advies van de Centrale Ondernemingsraad. Op 6 oktober 2023 wordt meer duidelijkheid verschaft over de aanscherping van de ondernemingsstrategie, genaamd Expedition 2030. Meer details over de organisatorische implicaties worden in de komende tijd bekendgemaakt.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden