Shutterstock

Nieuws Nijland Food

Nijland Food failliet door verlies Nettorama

10 December 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Kipverwerker Nijland Food is failliet verklaard. Dit is een gevolg van het verlies van supermarktketen Nettorama als klant. Deze keten zorgde voor de helft van de omzet op de kip-afdeling. Er kon geen vervangende omzet worden gevonden. Ook de vega-afdeling was niet winstgevend en daardoor raakte Nijland Food Schouten Europe eveneens kwijt.

Interim-manager Erwin de Vos van Nijland Food meldt bij Tubantia dat het de laatste jaren moeizaam ging. "We hebben geen vervangende omzet voor Nettorama kunnen vinden. De meeste mensen werken op de afdeling voor vegetarische productie, maar die was ook nauwelijks winstgevend. Dit door de slechte marktprijzen. Daardoor zijn we Schouten Europe als grote klant kwijtgeraakt. Zo zijn we in een negatieve spiraal beland."

Nieuwe fabriek
Het Twentse bedrijf werd in 1978 opgericht als poeliersbedrijf, en groeide de laatste jaren uit tot grote vleesverwerker. Naast Nederlandse supermarkten, bediende Nijland Food ook Ierse en Belgische supermarkten en cateraars. Vijf jaar terug werd een nieuwe fabriek opgezet voor vegetarische producten in Goor, wat gemoeid ging met een investering van €4 miljoen. Er werken nog 180 mensen bij de verwerker, van wie tachtig in vaste dienst. Zij dreigen hun baan te verliezen door het faillissement.

Nijland Food publiceerde over het afgelopen jaar nog geen jaarcijfers. In het jaar daarvoor leed het een nettoverlies van €886.000 op een omzet van €12 miljoen, zo blijkt uit de bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde jaarstukken. Ook de twee zusterbedrijven Newland Food en Pasman Food zijn failliet verklaard. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Marktupdate Vlees

Vakanties zetten vleesmarkten onder druk

Analyse Vlees & eiwit

Varkensvleesmarkt zet aanzienlijke stap omlaag

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Rooi Meat ziet omzet groeien tot krap een miljard

Analyse Vlees & Eiwit

Hoe lang nog blijft de rundvleesmarkt stabiel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden