Schouten Europe

Boerenbusiness

Nieuws Overname

Schouten Europe neemt failliete Nijland Food over

Schouten Europe, producent van vlees- en visvervangers, neemt het onlangs failliet verklaarde Nijland Food uit het Twentse Goor over. Schouten neemt alle gebouwen en machines over en zet zich er voor in dat zoveel mogelijk werknemers van Nijland hun baan kunnen behouden. Het verwerken van kip past niet bij het produceren en verwerken van plantbased producten van Schouten Europe; die tak wordt afgestoten. 
30 December 2021
Pluimveevlees

Nieuws Nijland Food

Nijland Food failliet door verlies Nettorama

Kipverwerker Nijland Food is failliet verklaard. Dit is een gevolg van het verlies van supermarkt Nettorama als klant. Deze keten zorgde voor de helft van de omzet in kip. Er kon geen vervangende omzet worden gevonden. Ook de vega-afdeling was niet winstgevend en daardoor raakte Nijland Food Schouten Europe eveneens kwijt.
10 December 2021
Mark van Oorloos

Interview Schouten Europe

'Twintig jaar lang kwam de plantaardige markt niet los'

Al sinds 1990 richt het Brabantse Schouten Europe zich op de plantaardige markt. Begonnen als pionier, nu opererend in een markt die overvol raakt. 'De initiatieven buitelen over elkaar heen. Twintig jaar lang kwam de markt niet los hier. Maar de laatste tien jaar hebben we de wind in de zeilen, en is de vraag enorm gegroeid,' aldus marketingmanager Mark van Noorloos van Schouten.
11 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden