Abdullahjan123 / Shutterstock.com

Nieuws Bedrijfsovername

Vestkorn Milling wordt onderdeel van DSM

30 November 2021 - Kimberly Bakker

Vestkorn Milling, een van de grootste Europese producenten van erwten en bonen voor de alternatieve eiwitmarkt, wordt onderdeel van DSM. "Steeds meer producenten zoeken partners die een breed portfolio van ingrediënten, expertise en oplossingen kunnen bieden om hen te helpen zich te onderscheiden", meldt het Nederlandse bedrijf. De overname past zodoende in de nieuwe strategie.

Het Nederlandse voedingsbedrijf DSM heeft maandag 29 november aangekondigd dat het Vestkorn Milling overneemt voor een bedrag van €65 miljoen. Dit van oorsprong Noorse bedrijf produceert erwten en bonen voor de alternatieve eiwitmarkt en is op dat gebied een van de grootste producenten in de Europese Unie. Naast eiwitten, levert het bedrijf ook zetmeel en voedingsvezels voor plantaardige voedingsmiddelen, huisdiervoeding en de diervoederindustrie. "Afgelopen jaren hebben we ons bedrijf en onze markt aanzienlijk uitgebreid. Met DSM hebben we een eigenaar die voor verdere groei en expansie zal zorgen", aldus Aslak Lie, de algemeen directeur van Vestkorn Milling.

Nieuwe stap in strategie
De overname is een volgende stap in de strategie van Royal DSM om een divisie 'alternatieve eiwitten' op te zetten en om tegen 2030 minimaal 150 miljoen consumenten wereldwijd van plantaardige, eiwitrijke voedingsmiddelen te voorzien. De lancering van het koolzaadeiwitisolaat CanolaPro is daar eveneens een onderdeel van. "Steeds meer voedingsmiddelenproducenten zoeken partners die een breed portfolio van ingrediënten, expertise en oplossingen kunnen bieden om hen te helpen zich te onderscheiden en snel op de markt te komen", stelt Patrick Niels, vicepresident van de Food & Beverage-divisie van DSM.

Niels vult aan: "Het bovenstaande is zeer belangrijk met het oog op de huidige, dynamische markt voor vleesalternatieven. In die markt worden de verwachtingen van de consument en de samenleving – op het gebied van authentieke smaak, textuur en voedingsprofiel, evenals klimaatimpact - namelijk steeds geavanceerder." Als alles goed verloopt, dan zal de overname nog in het vierde kwartaal afgerond worden.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

Nieuws Grondstoffen

Bonen niet als grondstof eiwit zien maar als voedsel

Achtergrond Vlees & Eiwit

Steak en entrecote taboe bij Franse vleesvervanger

Achtergrond Vlees & Eiwit

Deense voedseltransitie in volle gang

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden