8th.creator / Shutterstock.com

Nieuws Heineken

Heineken stapt over op 100% groene stroom

12 Mei 2021 - Kimberly Bakker

Vanaf komend jaar schakelen onder meer Heineken Nederland, Heineken Experience Centre en Heineken Export over op 100% groen ingekochte elektriciteit. Dat maakte het bedrijf deze week bekend. "Het is een zeer grote stap op weg naar ons doel om in 2030 koolstofneutraliteit via onze eigen productie te bereiken", zo meldt het concern.

Heineken Netherlands Supply, Vrumona, Heineken International (inclusief het Heineken Experience centre), Heineken Export en Proseco stappen in januari 2022 over op 100% groene ingekochte elektriciteit. Dat maakt middels een persbericht bekend. "Dit markeert een grote stap in onze weg naar een netto nul-impact en het doel om tegen 2030 koolstofneutraliteit in onze eigen productie te bereiken." Het heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Windpark de Rietvelden (Pure Energie) en Windpark Fryslân (Eneco).

Gezamenlijk leveren deze windparken 95.000 MWh groene stroom per jaar aan Heineken. "Gecombineerd met alle aanwezige groene stroom verbruikt Heineken in Nederland in totaal 124.900 MWh groene stroom per jaar. Dit staat gelijk aan 41.300 huishoudens."

Brouwerij in Den Bosch en Wijlre worden groen
De stap zorgt er ook voor dat de brouwerijen in Den Bosch en Wijlre vanaf januari komend jaar overgaan op 100% groene stroom. "De brouwerijen werden al gedeeltelijk aangedreven door groene stroom (zowel van windturbines als zonnepanelen), maar kunnen nu dus volledig groen worden. De brouwerij in Zoeterwoude bereikt dit in 2024 als de laatste fossiele elektriciteitsopwekking op locatie wordt uitgeschakeld."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Opinie Kasper Walet

Hoe onze beleidsmakers zwalken in energietransitie

Nieuws Ondernemen

7 oplossingen netcongestie in kaart gebracht

Opinie Kasper Walet

Kloof tussen droom politiek en weerbarstige praktijk

Analyse Energie

Afschaffen saldering einde zonnepanelen?

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden