Duurzaamheid

vleesvervanger Plantaardig eiwit

Nieuws Sustainable Brand Index

Voedingsindustrie scoort goed op duurzaamheid

Voedingsmiddelenproducenten doen het goed als het gaat om duurzaamheid. Dat blijkt wel uit de Sustainable Brand Index. Het duurzaamste merk van Nederland is De Vegetarische Slager, gevolgd door Tony’s Chocolonely. In de top 20 vinden we maar liefst tien foodgerelateerde bedrijven. Aviko is de grootste stijger.
1 April 2022
supermarkt vleesconsumptie vlees

Opinie Martijn Rol

Vijf duurzame trends: food onderweg naar 2030

Tijdens de recente HAS Food Experience in Den Bosch hebben honderden studenten ons laten zien hoe je in kan spelen op de belangrijkste duurzame ontwikkelingen in de foodsector. In dit artikel zetten we de vijf dominante duurzaamheidstrends voor de komende jaren op een rij en laten we je zien welke kansen deze trends bieden.
29 Maart 2022
Bas Rüter

Nieuws Benoemimg

Rabobank benoemt hoofd mondiale voedseltransitie

Rabobank heeft een nieuwe functie in het leven geroepen om verder bij te dragen aan het wereldwijd verduurzamen van de landbouw. De functie 'Global Head of Food System Transition' gaat per 1 april worden ingevuld door Bas Rüter. Rüter was de afgelopen tien jaar directeur Klimaat & Duurzaamheid bij Rabobank.
16 Maart 2022
Sjoukje Heimovaara

Nieuws Wageningen UR

Heimovaara volgt Fresco op als topvrouw WUR

Sjoukje Heimovaara volgt Louise Fresco op als topvrouw van kennisgigant Wageningen UR (WUR). Ze is per 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR). Heimovaara komt uit de agribusiness en werkt sinds twee jaar al bij de WUR. 
15 Maart 2022
tarwe - food graan - food

Interview Peter van Bodegom

'Zelf in voedsel voorzienend EU vraagt politieke moed'

Peter van Bodegom is hoogleraar milieubiologie in Leiden. Hij kan milieukennis met grondstoffenkennis verbinden en zo licht werpen op de macht over graan, olie en gas die onder het conflict schuilgaat.
9 Maart 2022
Wijngaard wijn

Opinie Peter van Houtert

Omslag naar duurzame wijn is een grote stap

Onder andere de moeilijke oogst in grote delen van Europa, en met name Frankrijk, was een onderwerp in mijn vorige column. Zelfs biologische wijnproducenten ontkwamen soms niet aan het gebruik van middelen om hun oogst te redden. Maar hoewel de termen 'biologisch', 'biodynamisch' en 'duurzaamheid' vaker gebruikt worden, weten veel consumenten nog altijd niet wat er nu precies mee bedoeld wordt.
8 Maart 2022
Dick Hordijk

Nieuws Agrifirm

'Meer transparantie over milieu-impact voedsel'

'Consumenten moeten meer bewust worden van de herkomst van voedsel en wat de impact is van de keuzes die ze maken. De oplossing van bijvoorbeeld het stikstofprobleem ligt deels in hun handen.' Dat stelt Dick Hordijk, CEO van inkooporganisatie voor veehouders en telers, Agrifirm, in een persbericht.
14 Februari 2022
supermarkt varkensvlees Duitsland vleesconsumptie

Nieuws Retail

Confrontatie voetafdruk laat vleesverkoop dalen

Noorse consumenten die geconfronteerd worden met de CO2-voetafdruk van hun aankopen, schaffen minder vaak vlees aan. Dat is de conclusie die de Noorse online supermarketketen Oda trekt uit een onderzoek dat het afgelopen jaar, in samenwerking met marktonderzoeksbureau Cicero, heeft uitgevoerd.
31 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox