Dossier | Dossier Energiecrisis

LNG

Analyse Energie

Gasprijs door besparingen op niveau van januari 2022

Met een notering van rond de €70 is de gasprijs op het niveau van voor de Oekraïne-oorlog. Hoge temperaturen zorgen ervoor dat verwarming minder sterk hoeft te branden dan voorgaande jaren en door de grote productie van hernieuwbare energie is er op het moment weinig gas nodig om elektriciteit op te wekken. Toch blijft de gasmarkt behoorlijk gespannen. Het is namelijk maar de vraag of de EU de komende winters aan voldoende LNG weet te komen om de gasreserves te blijven vullen.
11 Januari 2023
brood bakkerij

Nieuws Ondernemen

Al 35 bakkers gestopt wegens hoge gasprijzen

Het blijven, ondanks de dalende gasprijzen, zware tijden voor de  bakkers. De energiecrisis heeft er inmiddels voor gezorgd dat zo'n 35 bakkers met zo'n 70 vestigingen de deuren hebben moeten sluiten
9 Januari 2023
elektriciteit

Analyse Energie

Den Haag komt met meer details energiesubsidie mkb

De elektriciteitsprijs is deze week ruimschoots gehalveerd. Vooral hogere temperaturen en een relatief grote productie van hernieuwbare energie duwen de prijs van stroom omlaag. Ondertussen bracht de regering gisteren (19 december) meer details over de Tegemoetkoming Energiekosten voor het midden en kleinbedrijf (TEK) naar buiten.
20 December 2022
energie elektriciteit Boerenbusiness

Analyse Energie

Alles wijst op een hogere stroomprijs

Ook deze week steeg de prijs van elektriciteit. Op het moment wijst alles op een hoge stroomprijs. De productie van groene stroom valt namelijk tegen en tegelijkertijd is de prijs van fossiele brandstoffen hoog. Ondertussen zorgt een laag aanbod van stroom door Franse kerncentrales voor flinke druk op de Europese elektriciteitsmarkt.
13 December 2022
brood bakkerij

Nieuws TEK-regeling

Kabinet schrapt drempel verbruik voor energiesteun

De verbruiksdrempel voor mkb'ers om in aanmerking te komen voor de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) vervalt. Dit heeft Micky Adriaansens, de minister van Economische Zaken, gisteravond (10 november) gezegd in de Tweede Kamer.
11 November 2022
brood bakkerij graan - food

Nieuws MKB

Steun energiekosten nu bij 7 procent van omzet

Het kabinet heeft de voorwaarden voor de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aangepast. Waar de energierekening van energie-intensieve mkb'ers eerder minimaal 12,5% van de omzet moest bedragen, is dat nu 7%. De overige voorwaarden blijven vooralsnog zoals in oktober aangekondigd.
9 November 2022
energie zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Elektriciteit

Stroomprijs laag door hoge productie groene energie

Door dalende prijzen van fossiele brandstoffen en gunstige opbrengsten uit hernieuwbare bronnen blijft de stroomprijs laag. Toch is er duidelijk nog spanning op de markt. Een korte dip in de productie van groene energie zorgde namelijk voor duidelijke piek van de stroomprijs. . 
8 November 2022
gas

Analyse Energie

Gasprijs bereikt bodem en veert weer op

Na een lange periode van dalingen lijkt de koers van de TTF zijn weg naar boven weer te hebben gevonden. De prijzen blijven laag. Maar na een maand van optimisme over de beschikbaarheid van aardgas komende winter, begint het besef in te dalen dat de crisis nog niet helemaal is afgewend. Daarnaast ontstaan voorzichtige signalen dat gasbesparing en LNG-importen stroever beginnen te lopen. 
2 November 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden