Vaess

Nieuws Vlees & eiwit

Graangigant ADM sluit pact met producent kweekvlees

12 April 2023 - Linda van Eekeres

Graangigant Archer Daniels Midland (ADM) gaat samenwerken met het Israelische kweekvleesbedrijf Believer Meats om nieuwe kweekvleesproducten te produceren en op de markt te brengen. 

Believer Meats is vorig jaar begonnen aan de bouw van een grote productiefaciliteit in de Verenigde Staten. In de VS zijn onlangs producten van twee kweekvleesproducten toegelaten door voedselveiligheidorganisatie FDA. In Singapore en Israel is kweekvlees al langer toegestaan.

De bedrijven hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend en willen samen een breed scala aan mogelijkheden in het productieproces van gekweekt vlees verkennen. Daarbij ligt de nadruk op het het verbeteren van het  kweekvlees van Believer door ADM's uitgebreide ingrediëntassortiment en expertise op gebied van complete voedingsoplossingen. Ook willen zij de deskundigheid en het netwerk van ADM gebruiken om producten die mogelijk uit de samenwerking voortvloeien op de markt te brengen. Dat laten de bedrijven weten in een persbericht.

Leticia Gonçalves die aan het hoofd staat van de Global Foods-divisie van ADM, zegt in het bericht: "Kweekvlees is een opwindende evolutie en het is een manier om te voldoen aan de behoeften op het gebied van voedselzekerheid op de lange termijn, samen met andere traditionele en nieuwe eiwitbronnen."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Opinie Ceel Elemans

Hybride product kan kosten kweekvlees beteugelen

Achtergrond Vlees & Eiwit

Verenigd Koninkrijk werkt aan uitrol kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Pluimveegigant PHW investeert in kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Meatable halveert productietijd kweekvlees

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden