Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Grootste kweekvleesfabriek ter wereld komt in VS

29 December 2022 - Wouter Baan

De Israëlische startup Believer Meats is begonnen met de bouw van de grootste kweekvleesfabriek ter wereld in de Amerikaanse staat North Carolina. Daarmee wil het bedrijf stevig opschalen in de kweekvleesmarkt die de komende jaren zal gaan groeien.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor de bouw van de fabriek, met een productiecapaciteit van 10.000 ton, trekt het bedrijf $123,5 miljoen uit. Believer Meats verwacht dat de kweekvleesmarkt de komende decennia snel zal gaan groeien. De gedachte daarbij is dat consumenten vlees willen blijven eten, zonder dat daarvoor dieren geslacht hoeven te worden. In het productieproces worden dierlijke cellen kunstmatig opgekweekt tot vlees.

Hoewel bedrijven vaak kansen ruiken, staat de productie van kweekvlees wereldwijd nog in de kinderschoenen. Kortgeleden sprak ABN Amro de verwachting uit dat tot 2025 nog zeker geen kweekvlees op het menu zal staan. De grote uitdagingen zijn prijs, opschaling en toelating op markten. In dat laatste zit overigens wel beweging. De VN Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) ontwikkelt momenteel voedselveiligheidsstandaarden voor de productie van kweekvlees. Deze standaarden moeten de basis vormen voor de regulering van het product.

Ook de Nederlandse bedrijven Mosa Meat en Meatable lopen voorop met de productie van kweekvlees, maar zien met de plannen van Believer Meats dus nu wel een serieuze toetreder op de markt.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden