Tada Images / Shutterstock.com

Nieuws Vleesvervangers

Beyond Meat hard onderuit op de beurs

25 Oktober 2021

Beyond Meat stuit op tegenwind. De bekende Amerikaanse producent van vleesvervangers heeft aanhoudend last van de coronacrisis en dat tast de resultaten aan. De beurskoers ging eind vorige week hard onderuit.

Het bedrijf zag zich eind vorige week genoodzaakt om beleggers over de mindere prestaties te informeren in de vorm van een omzetwaarschuwing. Naar eigen zeggen komen de teleurstellende prestaties door de deltavariant van het coronavirus dat in veel landen niet onder controle is. Hierdoor worden er minder vegaburgers verkocht en dat raakt de omzet. Los van corona heeft het bedrijf last van toenemende concurrentie

Omzetwaarschuwing
Beyond Meat liet vorige week weten op een omzet van $106 miljoen in het voorbije derde kwartaal uit te komen. De definitieve cijfers worden pas 10 november kenbaar gemaakt. Eerder nog was de prognose dat dit tussen de $120 en $140 miljoen zou uitkomen, wat zou wijzen op een groei van 30%. Dit is echter te enthousiast ingeschat. De pijn zit vooral in Canada waar een distribiteur fors lagere volumes afneemt. Dat zou te maken hebben met een vertraging bij de opening van restaurants door personeelstekorten. Ook kampte Beyond Meat naar eigen zeggen met zwaar weer, wat resulteerde in een verlies van drinkwater gedurende twee weken in een productiefaciliteit in Pennsylvania. Daarnaast vond er waterschade plaats in een andere productiefaciliteit.

De koers van Beyond Meat, genoteerd aan de Nasdaq in New York, ging op basis van de omzetwaarschuwing hard omlaag en daalde afgelopen vrijdag (22 oktober) met bijna 15% tot circa $95. In de afgelopen anderhalf jaar noteerde koers vrijwel altijd ruim boven $100. Een jaar geleden nog stond de koers zelfs nog boven $180. 

foodbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Foodbusiness. Hij volgt de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.
Beyond Meat: hogere omzet, lagere brutowinst

Nieuws Kwartaalcijfers

Beyond Meat: hogere omzet, lagere brutowinst

McDonald’s neemt meer en meer afstand van het rund

Nieuws McDonald's

McDonald’s neemt meer en meer afstand van het rund

Beyond Meat maakt ambities in zuivel bekend

Nieuws Beyond Meat

Beyond Meat maakt ambities in zuivel bekend

Beyond Meat: van sterspeler naar bankzitter

Analyse Beyond Meat

Beyond Meat: van sterspeler naar bankzitter

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief