Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Pali Group ziet winst in 2023 halveren

8 Juli 2024 - Wouter Baan

Paridaans en Liebregts, in de volksmond Pali Group, heeft in 2023 behoorlijk meer omzet behaald. Het resultaat van het bedrijf dat actief is in de vleesketen van varkens, kalveren en geiten laat echter een flinke daling zien.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit het jaarverslag van de onderneming dat recent bij de KvK is gedeponeerd. Het jaar 2023 was niet gemakkelijk voor Nederlandse vleesbedrijven, zo blijkt uit de resultaten die tot nu toe (Van Loon Group en Compaxo) bekend zijn. Ook Pali Group deelt in dit lot. Het resultaat na belastingen halveerde zo'n beetje tot €3,98 miljoen, waarbij de daling nog positief werd beïnvloed door valuta-effecten.

De omzet nam wel met krap €40 miljoen toe tot €601 miljoen. Dit resulteert in een krappe netto-winstmarge van 0,66%. De solvabiliteit van de onderneming is met 34% niet royaal, maar wel in orde. 

Nederland belangrijkste afzetmarkt
Van de omzet komt driekwart van de slachterijen die toebehoren tot de Pali Group. De rest wordt gerealiseerd via de veehandel met een deel integratie. De Nederlandse thuismarkt is nog altijd verreweg de belangrijkste afzetmarkt, gevolgd door Duitsland, Italië en Frankrijk. In die laatste twee landen is kalfsvlees erg geliefd.

Pali maakte eind vorig jaar bekend dat de locatie in Geldrop, waar varkens werden geslacht, is verkocht aan Compaxo. In de nieuwe constructie die inmiddels is afgerond, blijft het uitbenen deels bij Pali Meat in Oss plaatsvinden.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden