Marktflits Vlees

Prijs kippenvlees daalt weer sinds lange tijd

3 Mei 2022 1 reactie

De prijs van kippenvlees vertoont een trendbreuk, vertelt marktredacteur Wouter Baan. In de vleesflits van deze week gaat hij dieper in op de achtergronden van deze ontwikkeling. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Meer artikelen lezen? Ontdek nu onze Foodbusiness-abonnementen voor 3 maanden. Hiermee heeft u een flexibel abonnement met toegang tot analyses, achtergronden en prijsinformatie. Zo blijft u op de hoogte van de actuele grondstofprijzen. Kijk voor meer informatie bij onze abonnementen »
Reacties
1 reactie
Vleeskuikenhouder 3 Mei 2022
Dat was kort! Weet u allen dat met het maffe idee van de EU om Oekraïne toestemming te geven om een jaar lang heffing-vrij al hun producten op de Europese markt te kunnen dumpen onze markt kapot gemaakt wordt. Een groot bedrijf als MHP die diverse enorme pluimveeslachterijen heeft in Oekraïne, een Australiër als CEO en oligarchen als aandeelhouder en last but not least de Rabobank als grote investeerder heeft tot 2021 op illegale wijze de importheffing meerdere jaren weten te omzeilen en Nederland gebruikt als doorvoerhaven door hun vlees hier in een uitsnijderij klaar te maken voor de consument in meerdere landen van de EU. En dat bedrijf gaan we wederom helpen om bij ons de sector kapot te maken! Zorg dat dit voor het voetlicht komt in de landelijke media om politici te bewegen tegen het voorstel van de EU te stemmen. Mede door dit vooruitzicht dalen nu alweer de contractprijzen terwijl de voerkosten en stookkosten geëxplodeerd zijn. Wanneer je videoberichten de wereld instuurt BB, zorg dan wel dat je ALLE informatie geeft. Want u laat veel volgers van uw medium geloven dat het big business is die vleeskuikens, maar dat beeld is totaal niet overeenkomend met de waarheid.
U kunt niet meer reageren.

Actuele prijzen
en noteringen in 1 overzicht

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen van o.a. grondstoffen, vlees & zuivel

Marktupdate Vlees

Pluimveevlees uitzondering in dalende vleesmarkt

Analyse Vlees & Eiwit

Blauwtong zet de toon op de rundvleesmarkt

Nieuws Vlees & Eiwit

Vleessector ontgoocheld over vonnis keuringskosten

Analyse Vlees & Eiwit

Vijf conclusies over dalende varkensvleesmarkt

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox