Bedrijfsnieuws Van Loon Group

Robert van Ballegooijen

Interview Robert van Ballegooijen

'Hybride vlees slaagt waar vega faalde'

Voor bedrijven in de vleessector is de eiwittransitie best een uitdaging. Nederlandse consumenten eten nu grosso modo 60% dierlijke en 40% plantaardige eiwitten, maar dat moet omkeren. Althans, dit heeft de overheid met de retail in een convenant afgesproken om deze verhouding binnen 10 jaar om te draaien. Een paar jaar geleden stapten veel bedrijven in de markt van vleesvervangers, mede gestuurd door groot maatschappelijk optimisme. Inmiddels is de hype voorbij en maken veel bedrijven een terugtrekkende beweging. Zo ook Van Loon Group. 'Wij hebben ons leergeld in deze wel betaald', aldus CEO Robert van Ballegooijen.
12 Juni 2025
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Van Loon Group stopt in Roosendaal met uitbenen

De vestiging van Van Loon Group in Roosendaal, waar Best Star Meat vooral varkensvlees uitbeent, sluit eind maart 2025. De productie zal worden verplaatst naar andere locaties.
30 Oktober 2024
rundvlees vlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Loon houdt focus op vlees bij klimaatstrategie

Klimaatorganisatie science based targets heeft de CO2-reductiedoelstellingen van Van Loon goedgekeurd. De organisatie bevestigt dat het bedrijf voldoet aan de klimaatdoelen van Parijs.
27 Februari 2024
Arnold Burger

Interview Arnold Burger

Van Loon-dochter ziet potentie in hybride vlees

Dochteronderneming van Van Loon Group, Enkco gaat in samenwerking met Olijck Foods producten leveren die deels bestaan uit vlees en deels uit plantaardige ingrediënten, met een hoofdrol voor zeewier. Commercieel directeur Foodservice van Enkco, Arnold Burger vertelt waarom hij denkt dat er een markt voor hybride producten ontstaat.
5 Februari 2024
kant en klaar

Nieuws Bedrijven

Van Loon doet nieuwe overname gemaksvoeding

Van Loon neemt de productie van verse sauzen van Conveni uit Landgraaf over. Het bedrijf levert onder andere verse pastasauzen aan Albert Heijn..
24 Januari 2024
Van Loon Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Loon neemt Belgische concurrent over

Van Loon Group heeft aangekondigd het Belgische Q-group over te nemen. De bedrijven geven aan dat ze door de samenwerking beter in staat zijn om op de snel veranderende vraag in de Benelux in te spelen. Het voorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteit. Over financiële details zwijgen de bedrijven.
14 September 2023
Van Loon Group

Interview Van Loon & Van Ballegooijen

Bij Van Loon Group blijft vlees de core business

Na een lange carrière in de top van de zuivelsector koos Robert van Ballegooijen vorig jaar voor een overstap naar het vlees. Hij is nu driekwart jaar CEO bij Van Loon Group, dat in de afgelopen jaren een stormachtige groei doormaakte. Naast Van Ballegooijen is Roland van Loon aangeschoven voor het interview. Samen zijn ze nu bezig om de strategie van het bedrijf ten uitvoer te brengen. Hierbij wordt de opkomst van vleesvervangers nauwlettend in de gaten gehouden, maar blijft vlees de core business.
17 Mei 2023
Boerenbusiness

Nieuws Ondernemen

Van Loon Group koopt maaltijdproducent Maître

Van Loon Group heeft Maître uit Oude Tonge, een producent van koelverse maaltijden, maaltijdcomponenten en soepen voor retail en foodservice, overgenomen van investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners. De overname past bij de groeiambities van het bedrijf.
7 April 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden