Bedrijfsnieuws Van Loon Group

rundvlees vlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Loon houdt focus op vlees bij klimaatstrategie

Klimaatorganisatie science based targets heeft de CO2-reductiedoelstellingen van Van Loon goedgekeurd. De organisatie bevestigt dat het bedrijf voldoet aan de klimaatdoelen van Parijs.
27 Februari 2024
Arnold Burger

Interview Arnold Burger

Van Loon-dochter ziet potentie in hybride vlees

Dochteronderneming van Van Loon Group, Enkco gaat in samenwerking met Olijck Foods producten leveren die deels bestaan uit vlees en deels uit plantaardige ingrediënten, met een hoofdrol voor zeewier. Commercieel directeur Foodservice van Enkco, Arnold Burger vertelt waarom hij denkt dat er een markt voor hybride producten ontstaat.
5 Februari 2024
kant en klaar

Nieuws Bedrijven

Van Loon doet nieuwe overname gemaksvoeding

Van Loon neemt de productie van verse sauzen van Conveni uit Landgraaf over. Het bedrijf levert onder andere verse pastasauzen aan Albert Heijn..
24 Januari 2024
Van Loon Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Loon neemt Belgische concurrent over

Van Loon Group heeft aangekondigd het Belgische Q-group over te nemen. De bedrijven geven aan dat ze door de samenwerking beter in staat zijn om op de snel veranderende vraag in de Benelux in te spelen. Het voorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteit. Over financiële details zwijgen de bedrijven.
14 September 2023
Van Loon Group

Interview Van Loon & Van Ballegooijen

Bij Van Loon Group blijft vlees de core business

Na een lange carrière in de top van de zuivelsector koos Robert van Ballegooijen vorig jaar voor een overstap naar het vlees. Hij is nu driekwart jaar CEO bij Van Loon Group, dat in de afgelopen jaren een stormachtige groei doormaakte. Naast Van Ballegooijen is Roland van Loon aangeschoven voor het interview. Samen zijn ze nu bezig om de strategie van het bedrijf ten uitvoer te brengen. Hierbij wordt de opkomst van vleesvervangers nauwlettend in de gaten gehouden, maar blijft vlees de core business.
17 Mei 2023
Boerenbusiness

Nieuws Ondernemen

Van Loon Group koopt maaltijdproducent Maître

Van Loon Group heeft Maître uit Oude Tonge, een producent van koelverse maaltijden, maaltijdcomponenten en soepen voor retail en foodservice, overgenomen van investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners. De overname past bij de groeiambities van het bedrijf.
7 April 2023
Vleesvervangers

Analyse Van Loon

Van Loon Group snelle groeier in vlees en vleesloos

De Brabantse Van Loon Group is een ambitieuze groeier in de wereld van zowel vlees als van vleesloos. In de voorbije jaren reeg het in rap tempo een aantal middelgrote bedrijven in beide takken van sport aan elkaar. De omzet benadert inmiddels een miljard euro.
20 Juni 2022
Robert van Ballegooijen  A-ware Food Group

Nieuws bedrijven

Van Ballegooijen van A-ware naar Van Loon

Robert van Ballegooijen vertrekt per 1 september als COO bij Royal A-ware en wordt CEO bij de Van Loon Group. Dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Van Ballegooijen heeft ruim tien jaar gewerkt bij Royal A-ware.
15 Juni 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden