Van Loon Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Loon neemt Belgische concurrent over

14 September 2023

Van Loon Group heeft aangekondigd het Belgische Q-group over te nemen. De bedrijven geven aan dat ze door de samenwerking beter in staat zijn om op de snel veranderende vraag in de Benelux in te spelen. Het voorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteit. Over financiële details zwijgen de bedrijven.

Gratis dit artikel lezen?

Log in of maak een gratis account aan

Ik heb al een account. Inloggen »

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het Oost-Vlaanderen gelegen bedrijf Q-group is naar eigen zeggen marktleider voor de Belgische foodservice. Het bedrijf is actief in de verkoop, productie en distributie van vers vlees, charcuterie en vleesvervangers aan ruim 2.000 grootkeukens. De bedrijven zien elkaar als logische partners. Zowel van Loon als Q-group zijn familiebedrijven, waardoor er waarschijnlijk een vergelijkbare cultuur heerst. Daarnaast is van Loon groot in het Nederlandse foodservicekanaal.

De overname wordt gefaseerd ingericht. In eerste instantie zal het Brabantse bedrijf een minderheidsbelang in de Vlaamse onderneming nemen. Daarna neemt van Loon de aandelen van Q-group over een periode van vijf jaar geleidelijk over, tot het bedrijf 100% van de aandelen van de Belgische concurrent in handen heeft. De directie en het management van Q-group zullen zelfstandig blijven opereren.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox