Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Loon houdt focus op vlees bij klimaatstrategie

27 Februari 2024 - Matthijs Bremer

Klimaatorganisatie science based targets heeft de CO2-reductiedoelstellingen van Van Loon goedgekeurd. De organisatie bevestigt dat het bedrijf voldoet aan de klimaatdoelen van Parijs.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het bedrijf wil laten zien dat het ook voor de vleessector mogelijk is om de CO2-uitstoot te verlagen tot een niveau dat past binnen het klimaatakkoord. Volgens CTO Roland van Loon rapporteert het bedrijf de reductie van hun emissies sinds 2010. In 2030 wil het bedrijf de uitstoot ten opzichte van 2019 met 66% terugbrengen. Daarbij is een hoofdrol voor de ketenconcepten Varken op z'n Best en Rund op z'n Best, aangezien het bedrijf de hele keten van de concepten in handen heeft.

Naast de eigen emissies wil het bedrijf ook die buiten het bedrijf verlagen. Dit aangezien 46% van alle uitstoot indirect tot stand komt. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld de emissies rondom het gebruik van fossiele brandstoffen met 46% te verminderen en de emissies als gevolg van ontbossing met 33% terug te brengen.

Vlees blijft centraal in eiwitstrategie
CEO Robert van Ballegooijen geeft aan dat vlees het belangrijkste product van het bedrijf blijft. Omdat vlees een belangrijke bron is nutriënten zoals ijzer, zink en vitamines B1, B6 en B12 blijft de rol van vlees ook in de toekomst heel belangrijk. Daarom focust het bedrijf in de eiwittransitie op hybride producten, waarbij een deel van het product wordt vervangen door een plantaardig ingrediënt. Ook is het bedrijf producent van vleesvervangers. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden