CBS Feiten

FB TV Cor Pierik

Vleesindustrie verwacht meer productie

Ondernemers in de vleesverwerkende industrie en slachterijen kampten het eerste kwartaal van dit jaar met een dalende productie, blijkt uit de conjunctuurenquête van het CBS. Over het tweede kwartaal is de sector een stuk positiever gestemd, aldus Cor Pierik, landbouweconoom bij het CBS. De winstgevendheid is echter een ander verhaal.
14 Juli 2023
zuivel ijs zuivelverwerking

Nieuws Ondernemen

Productiekrimp in food zet door, maar minder hard

De gemiddelde dagproductie in de voedingsmiddelenindustrie lag in mei 2023 3,3% lager dan een jaar eerder. De krimp, die vanaf april dit jaar te zien is, nam wel af. In april kromp de productie 4,1%.
10 Juli 2023

FB TV Cor Pierik

Inflatie daalt, maar voedsel blijft voorlopig nog duur

De voedselprijzen blijven torenhoog, ook al doet de inflatie in zijn geheel een flinke stap terug. Hoe dat zit vertelt Cor Pierik, hoofd Landbouw van het CBS. Ook zoomen we in op de voedingsmiddelen die relatief veel én juist weinig in prijs stegen.
27 April 2023
Cor Pierik

FB TV Foodbusiness Feiten

Zuivelindustrie verwacht geen omzetdaling

De winstgevendheid van de zuivelindustrie is de laatste maanden sterk toegenomen. Hoewel de melkprijzen dalen verwachten het leeuwendeel van de ondernemers in de branche dat de omzet gelijk blijft, blijkt uit de conjunctuurenquête van het CBS. Cor Pierik, hoofd landbouw van het CBS is te gast en licht de cijfers toe.
22 Maart 2023
inflatie

Nieuws Financieel

Voeding doet inflatie verder oplopen in oktober

De inflatie over oktober van dit jaar komt in Nederland uit op 14,3%, volgens de berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is een tikje lager dan de 14,5% over september. De prijzen van consumentengoederen- en diensten zijn afgelopen maand ook verder opgelopen zonder de grote aanjagers energie en brandstoffen. Vooral voeding zorgde voor een verhogend effect.
8 November 2022

Marktupdate Cor Pierik

Welke alternatieven zijn er voor zonnebloemolie?

Er dreigt een tekort aan zonnebloemolie door de oorlog in Oekraïne. De voedingsindustrie is op zoek naar alternatieven. Kunnen we daarvoor ook terecht in Nederland, of moeten we verder van huis zoeken? Cor Pierik van het Centraal Bureau voor de Statistiek duikt in de cijfers.
25 April 2022

FB TV Cor Pierik

Zo raakt de oorlog in Oekraïne in- en uitvoer

Welke invloed heeft de oorlog in Oekraïne op de handel? We zoomen in op de in- en uitvoer van voeding van en naar Oekraine en Rusland met Cor Pierik, hoofd landbouw bij het CBS.
7 Maart 2022

FB TV Cor Pierik

Nieuwe importtopper onder landbouwproducten

De waarde van de Nederlandse landbouwexport én -import bereikten vorig jaar recordhoogtes. Ook verschoof het rijtje van producten met de meeste importwaarde. Welk product is de nieuwe importtopper? Cor Pierik van het Centraal Bureau voor de Statistiek vertelt er meer over.
7 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden