CBS Feiten

FB TV Cor Pierik

Gebruik gewasbescherming neemt af

Er wordt in Nederland jaarlijks 5 miljoen kilo aan gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Dat blijkt uit het meest recente CBS-onderzoek over 2020. Hoewel dat nog steeds een grote hoeveelheid is, is dat een afname ten opzichte van 2016 van 11,2%, vertelt Cor Pierik, hoofd Landbouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 
14 Januari 2022

FB TV Cor Pierik

Nog grote stappen te zetten in eiwittransitie

We zitten midden in een eiwittransitie en de Europese Unie wil zo veel mogelijk zelfvoorzienend worden op het gebied van eiwitgewassen als soja. Maar dan moet er nog heel wat gebeuren. De hele productie van eiwitgewassen, zoals soja, stelt in Nederland nog niet zoveel voor, vertelt Cor Pierik, hoofd landbouw bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.
20 December 2021

FB TV Cor Pierik

Inflatiespook laat voeding nog grotendeels met rust

De inflatie was met 3,4% in oktober het hoogst in bijna twintig jaar, maar aan de voedselprijzen merken we over het algemeen weinig. Welk mechanisme zit daar achter? We vragen het aan Cor Pierik, hoofd landbouw van het CBS.
22 November 2021

FB TV Cor Pierik

Meer flexitariërs, maar eten we ook minder vlees?

Steeds meer mensen noemen zichzelf flexitariër. Wat is daarvan terug te zien in de vleesconsumptie? Cor Pierik, hoofdeconoom Landbouw bij het Centraal Bureau voor de Statistiek duikt in de cijfers en komt tot een opmerkelijke constatering.
20 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden