Bedrijfsnieuws Mondelez International

Cees t Hart

Nieuws Ondernemen

Mondelēz haalt Cees 't Hart binnen als bestuurder

Cees 't Hart is door voedselgigant Mondelēz International benoemd tot lid van de raad van bestuur van het bedrijf. De oud-topman van FrieslandCampina is geen onbekende in de branche, hij is inmiddels ruim dertig jaar werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie.
25 Juli 2023
FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina en Mondelēz werken samen

FrieslandCampina en Mondelēz International gaan samenwerken om uitstoot van broeikasgas te beperken. De bedrijven hebben een vierjarige deal getekend. Het doel: de broeikasgasuitstoot van melk die wordt geleverd door leden van FrieslandCampina met 14% te verminderen. 
27 Juni 2023
Duitsland Mondelez

Analyse Ondernemen

Bij Mondelēz is vertrekken uit Rusland geen optie

Voedingsgigant Mondelēz, bekend van Lu, Oreo, Milka en Côte d'Or worstelde net als veel andere bedrijven met de Russische kwestie. Uiteindelijk besloot het te blijven. Ook inflatie is een heet hangijzer bij het Amerikaanse bedrijf.
24 Mei 2023
Verenigde Staten Mondelez

Nieuws Bedrijven

Mondelēz wil Europese prijzen verder verhogen

Chocolademaker Mondelēz wil de prijzen verder verhogen in Europa. Dit ondanks protest van supermarktketens en lagere inflatiedruk. Het bedrijf heeft de meeste prijsverhogingen inmiddels doorgevoerd en maakte vorige week tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekend daarmee door te gaan.
1 Mei 2023
chocolade

Nieuws Grondstoffen

Zorgen in VS over zware metalen in chocolade

De Amerikaanse consumentenbond heeft er bij vier grote chocoladefabrikanten op aangedrongen dat zij voor valentijnsdag de hoeveelheid cadmium en lood in hun pure chocolade verlagen.
26 Januari 2023
Starbucks Coffee

Nieuws Kwartaalcijfers

Cijfers Q3: Starbucks, Burger King en Kellogg

Het derde kwartaal van 2022 is voorbij, dit betekent dat veel bedrijven de komende tijd hun cijfers presenteren. Dat zijn deze week onder meer Restaurant Brands International, Fresh Del Monte, Yum! Brands en Mondelēz.
4 November 2022
Duitsland Mondelez

Nieuws Mondelez

Mondelēz richt zich op koekjes en chocolade

Mondelēz is er klaar voor om zich (bijna) volledig te richten op chocolade en biscuits, twee productcategorieën waar het bedrijf sterk in is. Er zijn plannen om de 20% van het bedrijf dat niet in die twee categorieën valt de komende twee tot vijf jaar grotendeels stapje voor stapje af te gaan stoten. Tegelijkertijd is er ruimte voor overnames. 
13 September 2022
Verenigde Staten Mondelez

Nieuws Mondelez

Mondelēz voelt weerstand tegen prijsverhogingen

De marges van Mondelez lijden onder de toegenomen kosten en het bedrijf ziet zich genoodzaakt om de prijzen te verhogen, terwijl bij supermarkten en consumenten de weerstand groeit tegen verdere prijsverhogingen.
28 Juli 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden