FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina en Mondelēz werken samen

27 Juni 2023 - Max van der Heijden

FrieslandCampina en Mondelēz International gaan samenwerken om uitstoot van broeikasgas te beperken. De bedrijven hebben een vierjarige deal getekend. Het doel: de broeikasgasuitstoot van melk die wordt geleverd door leden van FrieslandCampina met 14% te verminderen. 

Mondelēz International verwerkt melk van FrieslandCampina in chocolade van Milka en Cadbury en roomkaas van Philadelphia. 

Sanne Griffioen-Roose, Director Farm Sustainablity bij FrieslandCampina, zegt in een persbericht: "Samen met onze leden-melkveehouders werken we eraan om uiterlijk in 2050 netto-klimaatneutrale zuivel te produceren. De aanpak van FrieslandCampina is meten, doen en monitoren. We zijn verheugd over de samenwerking met Mondelēz International. Zo kunnen we onze boeren belonen voor hun harde werk en gerealiseerde broeikasgasreducties en tegelijkertijd investeren in programma's om de duurzaamheid op de boerderijen continu te verbeteren.'' 

Meten is weten
Om de uitstoot van broeikasgassen uitstoten op hun bedrijf te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan kunnen boeren een aantal maatregelen nemen, zoals het minimaliseren van afval in de voedercyclus, het minimaliseren van grondbewerking en het gebruik van lokale eiwitbronnen. Ook kunnen de leden-melkveehouders van FrieslandCampina hun eigen duurzame energie opwekken die wordt gebruikt op de productielocaties. 

De Kringloopwijzer wordt gevolgd om de vooruitgang van duurzame landbouwpraktijken te volgen. Deze tool wordt door bijna 10.000 leden van de zuivelaar gebruikt en geeft inzicht in de grote van de koolstofvoetafdruk en biodiversiteitsindicatoren. Leden ontvangen een toeslag op basis van hun resultaten op het gebied van klimaat, biodiversiteit, weidegang, diergezondheid en dierenwelzijn. Van te voren weten zijn wat bepaalde resultaten opleveren. 

De samenwerking moet ook andere bedrijven buiten de zuivelketen aansporen om hun broeikasgasuitstoot te verminderen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Nieuws Bedrijven

Fitch blijft nog mild voor FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Zijerveld kaas gaat verder onder de naam Velder

Achtergrond Ondernemen

FrieslandCampina heeft Friso gelukkig nog

Nieuws Jaarcijfers 2023

FrieslandCampina schrijft rode cijfers na moeilijk jaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden