Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

zuivel FrieslandCampina

Nieuws Bedrijven

FrieslandCampina steekt in caseïnaten en stroom geld

FrieslandCampina gaat investeren in twee vestigingen. In Veghel gaat het om vergroten van de productiecapaciteit van caseïnaten en in Leeuwarden om een nieuwe stoomvoorziening. De onderneming maakt niet bekend om welke bedrag en capaciteit het gaat..
Vandaag 16:50 uur
FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina stelt supply chain officer aan

FrieslandCampina breidt de raad van bestuur uit met een nieuwe functie. Met ingang van 3 oktober 2022 wordt David Cutter aangesteld als chief supply chain officer.
27 September 2022
FrieslandCampina Agrifoto2

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina's Duitse tak nog niet verkocht

De verkoop van de Duitse consumententak van FrieslandCampina aan de Duitse Unternehmensgruppe Theo Müller loopt vertraging op. De kartelautoriteiten in Duitsland hebben meer tijd nodig om de deal te beoordelen, schrijft Lebensmittelzeitung.  
20 September 2022
Arla Foods

Nieuws Food

FrieslandCampina en Arla verkennen megafusie

De besturen van FrieslandCampina en Arla verkennen een mogelijke fusie. Uit betrouwbare bronnen, zo wordt exclusief gemeld aan Foodbusiness.nl, is bekend dat FrieslandCampina-voorzitter Sybren Attema al meerdere weken in gesprek is met Arla-collega Jan Toft Nørgaard. Ook het management van beide concerns denkt en praat mee.
16 September 2022
FrieslandCampina Agrifoto2

Nieuws Waterramp

Ramp in Pakistan raakt FrieslandCampina niet

Hoewel Pakistan voor ongeveer een derde onder water staat, zegt FrieslandCampina er weinig last van te hebben. Wel is de Pakistaanse dochteronderneming van de zuivelcoöperatie druk in de weer om hulp te verlenen. De waterramp is zakelijk gezien wel een bedreiging. Dit vanwege de scherpe devaluatie van de Pakistaanse munt en de klap die de economie vermoedelijk gaat krijgen. In de eerste helft van dit jaar zag FrieslandCampina de omzet in Pakistan nog flink stijgen.
6 September 2022
FrieslandCampina

Nieuws Management

Wisselingen in top Duitse tak FrieslandCampina

Dieuwer van Staverden wordt vanaf 1 oktober de nieuwe directeur van FrieslandCampina in Duitsland. Zij volgt daarmee de Duitser Guido Kühne op die het bedrijf op eigen initiatief gaat verlaten. Voor de Nederlandse Van Staverden ligt er in Duitsland een uitdagende taak te wachten.
29 Augustus 2022
FrieslandCampina

Analyse FrieslandCampina

Nog veel uitdagingen voor top FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft over het eerste halfjaar van 2022 op het eerste gezicht sterk verbeterde halfjaarcijfers gepresenteerd. Omzet en winst zijn flink gestegen en het management haalt lichtpuntjes naar voren. Toch is het vasthouden van de interim-uitkering is niet het enige teken dat er nog veel uitdagingen liggen voor het management. Een stevige negatieve kasstroom en diverse bijzondere waardeverminderingen geven ook te denken.
1 Augustus 2022
FrieslandCampina waterstof

Achtergrond Halfjaarcijfers

FrieslandCampina: winst neemt toe, de zorgen blijven

De reparatiewerkzaamheden bij FrieslandCampina zijn nagenoeg afgerond. Er werd in het afgelopen jubileumjaar diep gesneden in het personeelsbestand en diverse fabrieken gingen dicht. Met als doel de winstgevendheid opkrikken. Het saneringsplan lijkt zijn vruchten af te werpen, getuige de goede halfjaarcijfers. Wel helpt de wilde zuivelmarkt een handje mee. Rustig ademhalen en lang vakantie vieren kan de top in Amersfoort deze zomer niet. De onzekerheden zijn groot en dat geeft de nodige hoofdbrekens. 
21 Juli 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief