Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina

Achtergrond Ondernemen

FrieslandCampina en link Unilever naar nieuwe baas

CEO Hein Schumacher van FrieslandCampina heeft bij zijn eerder deze week aangekondigde vertrek een nette opzegtermijn van drie maanden in acht genomen. Op zich tijd genoeg om een hoogste baas te vinden, zou je zeggen, maar het vinden van de juiste persoon die de Nederlandse zuivelreus weer vleugels te geven, is geen sinecure. Het voortouw is aan Baptiest Coopmans.
Gisteren 10:00 uur
FrieslandCampina Hein Schumacher

Analyse Ondernemen

Schumacher vertrekt met droomtransfer naar klant

Hein Schumacher (51) maakt een droomoverstap. Van CEO van FrieslandCampina wordt hij CEO van Unilever, toevallig of niet een grote klant van de zuivelreus. Het is ook het bedrijf waar hij ooit begon en waar hij al commissaris was.
Maandag 13:08 uur
Hein Schumacher

Nieuws Benoeming

CEO FrieslandCampina stapt over naar Unilever

Hein Schumacher vertrekt bij FrieslandCampina. De huidige topman van het coöperatieve zuivelconcern wordt de baas bij het Britse was- en levensmiddelenconcern Unilever. Schumacher trekt de deur bij FrieslandCampina per 1 mei van dit jaar achter zich dicht.
Maandag 08:40 uur
zuivel supermarkt rusland zuivelconsumptie

Nieuws Bedrijven

Campina Rusland rendeert door Duits Ehrmann

De Duitse toetjesfabrikant Ehrmann heeft Campina Rusland weer laten renderen. Dit meldt persbureau Interfax op basis van cijfers over 2021. Ehrmann is een van de Westerse bedrijven die nog wel actief blijven in Rusland, maar er niet meer investeren.
19 Januari 2023
FrieslandCampina Fermentatie

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina wil snelle eiwitstappen zetten

Zuivelconcern FrieslandCampina heeft nieuwe stappen gezet om zich te verbreden tot voedingsbedrijf met een ruim aanbod aan eiwitten. En op een snelle manier. Dit blijkt uit de bekendmaking van een samenwerking met het Californische biotechbedrijf Triplebar Bio. Het is ook een verdere stap op weg om 'boer-loos' te produceren.
13 Januari 2023
FrieslandCampina Agrifoto2

Analyse Bedrijven

Inflatiestorm raakt FrieslandCampina

Nog voor de jaarafsluiting maakte FrieslandCampina bekend dat het resultaat over 2022 onder druk staat. Deze uiting lijkt bewust getimed, want hiermee worden de geesten alvast voorbereid op een beperkte nabetaling. Veel leden-melkveehouders leven immers nog in de veronderstelling dat FrieslandCampina goed draait, maar de praktijk blijkt weerbarstiger.
14 December 2022
FrieslandCampina

Nieuws Bedrijven

FrieslandCampina: zuivelafzet onder druk

Door de fors gestegen zuivelprijzen staan de afzetvolumes op de consumentenmarkt onder druk, zo meldt FrieslandCampina. De economische ontwikkelen hebben een negatieve impact op het resultaat van het zuivelconcern.
13 December 2022
FrieslandCampina Olper

Nieuws FrieslandCampina

Meer zuivelomzet, lagere winst Engro Pakistan

FrieslandCampina-dochter Engro Pakistan heeft over de eerste 9 maanden van dit jaar een 37% hogere omzet behaald dan in dezelfde periode van 2021. Dit dankzij een goede volumegroei en een beter klantenbereik. De bruto marge steeg ook behoorlijk, maar de netto winst pakte toch lager uit. Dit door hogere financieringskosten, gestegen rente en door een sterke verhoging van de belastingen.
2 November 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox