Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina

Nieuws Halfjaarcijfers

Winst FrieslandCampina ruim over de kop

FrieslandCampina heeft het resultaat in de eerste helft van dit jaar behoorlijk zien verbeteren. De fors gestegen zuivelprijzen gaven de omzet een boost. Ook de winstgevendheid van het zuivelconcern is toegenomen. Dit is mede te danken aan afzetverbetering in China. Door de onzekerheid in de markt ziet de zuivelcoöperatie geen ruimte voor een interim-nabetaling aan de leden-melkveehouders. 
20 Juli 2022
zuivel FrieslandCampina

Nieuws Bas Roelofs

Roelofs naar Johma en weg bij FrieslandCampina

Vice president Strategic Integration Bas Roelofs vertrekt bij FrieslandCampina. Hij wordt per 1 september COO bij bij Signature Foods, het moederbedrijf van onder meer Johma en Heksenkaas.
14 Juli 2022
FrieslandCampina

Nieuws DMF

FrieslandCampina verliest een sloot melk

Bij FrieslandCampina zijn de afgelopen 12 maanden maar liefst 284 leden vertrokken naar een andere verwerker. Dit is fors meer dan de afgelopen jaren en tevens een recordaantal.
12 Juli 2022
Tom Grobben

Nieuws Eiwittransitie

FrieslandCampina springt De Nieuwe Melkboer bij

De Nieuwe Melkboer en FrieslandCampina pakken samen de verdere ontwikkeling op van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven, zo hebben beide partijen bekend gemaakt. Deze alternatieven moeten ook een goed verdienmodel opleveren voor de boer.
1 Juli 2022
FrieslandCampina Hein Schumacher

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina-baas schuift aan bij klant

CEO van FrieslandCampina Hein Schumacher treedt per oktober aan bij Unilever als commissaris. Hij heeft daarvoor toestemming gekregen van zijn eigen raad van commissarissen bij FrieslandCampina.
24 Juni 2022
FrieslandCampina melkpoeder kindervoeding

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina wil Friso toch niet afstoten

De afgelopen maanden gonsde het van de verkoopgeruchten, maar FrieslandCampina heeft besloten om babyvoedingmerk Friso toch zelf aan te houden. Friso is belangrijk voor het totaal portfolio, zo motiveert de zuivelcoöperatie haar beslissing.
21 Juni 2022
FrieslandCampina

Analyse melk

FrieslandCampina bevrijdt zich van Duitse last

Zo lang als de verkoop van Friso in de lucht hing, zo snel verliep de verkoop van de Duitse consumentenactiviteiten van FrieslandCampina aan de Theo Müller Groep. Tenminste, voor zover bekend is.
16 Juni 2022
FrieslandCampina

Nieuws Overname

FrieslandCampina verkoopt Duitse divisie

De Duitse activiteiten van FrieslandCampina gaan over naar Müller, zo meldt de Duitse Lebensmittelzeitung. Naar verluidt wordt hiervoor €1 miljard betaald.
15 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief