Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina rekent inflatie niet volledig door

Foodconcern FrieslandCampina heeft de inflatie de afgelopen maanden niet volledig door willen bereken aan haar klanten en daardoor aan de consument. Het coöperatief bedrijf vreesde voor een te hoge prijspiek voor de consument op de Noordwest-Europese markt, zo zei topman Hein Schumacher dinsdag bij de toelichting op de jaarcijfers in Amersfoort. 'Onze producten moeten wel betaalbaar blijven voor de consument.' Schumacher verwacht dat de verminderde koopkracht van de consument de productverkoop dit jaar onder druk zet.
21 Februari 2023
FrieslandCampina

Nieuws Jaarcijfers

FrieslandCampina boekt fors hogere omzet en winst

FrieslandCampina heeft zowel de omzet als de winst over 2022 verhoogd ten opzichte van het jaar ervoor. Ook is de nabetaling hoger dan in 2021. Tevens is er nog 21 cent per 100 kilo bij de pro forma nabetaling van augustus vorig jaar op gekomen. Voor dit jaar zijn de vooruitzichten minder.
21 Februari 2023
FrieslandCampina

Achtergrond Ondernemen

FrieslandCampina en link Unilever naar nieuwe baas

CEO Hein Schumacher van FrieslandCampina heeft bij zijn eerder deze week aangekondigde vertrek een nette opzegtermijn van drie maanden in acht genomen. Op zich tijd genoeg om een hoogste baas te vinden, zou je zeggen, maar het vinden van de juiste persoon die de Nederlandse zuivelreus weer vleugels te geven, is geen sinecure. Het voortouw is aan Baptiest Coopmans.
2 Februari 2023
FrieslandCampina Hein Schumacher

Analyse Ondernemen

Schumacher vertrekt met droomtransfer naar klant

Hein Schumacher (51) maakt een droomoverstap. Van CEO van FrieslandCampina wordt hij CEO van Unilever, toevallig of niet een grote klant van de zuivelreus. Het is ook het bedrijf waar hij ooit begon en waar hij al commissaris was.
30 Januari 2023
Hein Schumacher

Nieuws Benoeming

CEO FrieslandCampina stapt over naar Unilever

Hein Schumacher vertrekt bij FrieslandCampina. De huidige topman van het coöperatieve zuivelconcern wordt de baas bij het Britse was- en levensmiddelenconcern Unilever. Schumacher trekt de deur bij FrieslandCampina per 1 mei van dit jaar achter zich dicht.
30 Januari 2023
zuivel supermarkt rusland zuivelconsumptie

Nieuws Bedrijven

Campina Rusland rendeert door Duits Ehrmann

De Duitse toetjesfabrikant Ehrmann heeft Campina Rusland weer laten renderen. Dit meldt persbureau Interfax op basis van cijfers over 2021. Ehrmann is een van de Westerse bedrijven die nog wel actief blijven in Rusland, maar er niet meer investeren.
19 Januari 2023
FrieslandCampina Fermentatie

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina wil snelle eiwitstappen zetten

Zuivelconcern FrieslandCampina heeft nieuwe stappen gezet om zich te verbreden tot voedingsbedrijf met een ruim aanbod aan eiwitten. En op een snelle manier. Dit blijkt uit de bekendmaking van een samenwerking met het Californische biotechbedrijf Triplebar Bio. Het is ook een verdere stap op weg om 'boer-loos' te produceren.
13 Januari 2023
FrieslandCampina

Analyse Bedrijven

Inflatiestorm raakt FrieslandCampina

Nog voor de jaarafsluiting maakte FrieslandCampina bekend dat het resultaat over 2022 onder druk staat. Deze uiting lijkt bewust getimed, want hiermee worden de geesten alvast voorbereid op een beperkte nabetaling. Veel leden-melkveehouders leven immers nog in de veronderstelling dat FrieslandCampina goed draait, maar de praktijk blijkt weerbarstiger.
14 December 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox