Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina en Mondelēz werken samen

FrieslandCampina en Mondelēz International gaan samenwerken om uitstoot van broeikasgas te beperken. De bedrijven hebben een vierjarige deal getekend. Het doel: de broeikasgasuitstoot van melk die wordt geleverd door leden van FrieslandCampina met 14% te verminderen. 
27 Juni 2023
zuivel FrieslandCampina melktransport vrachtvervoer

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina geeft winstwaarschuwing

FrieslandCampina kampt met aanhoudend moeilijke marktomstandigheden, als gevolg van de hoge inflatie en de sterk gedaalde prijzen van basiszuivel. Dit hebben kersvers CEO Jan Derck van Karnebeek en CFO Hans Janssen vandaag aangegeven op de ledenraadsbijeenkomst.
21 Juni 2023
FrieslandCampina Jan Derck van Karnebeek

Achtergrond Ondernemen

Nieuwe CEO kan vol aan de bak bij FrieslandCampina

Uitgerekend op Wereldmelkdag (1 juni) is Jan Derck van Karnebeek aangetreden als nieuwe CEO van FrieslandCampina. Hem wacht een flinke taak. Binnen twee maanden mag hij al de halfjaarcijfers presenteren van de onderneming. Grote kans dat niet alles meevalt. Maar belangrijker zijn de koers voor de lange termijn en het ontwikkelingspotentieel. Hoe wil hij FrieslandCampina weer aantrekkelijker maken voor melkveehouders, om er te blijven of erbij te komen?
1 Juni 2023
soja - agri soja - food

Nieuws Ondernemen

Proef FrieslandCampina voor lokale teelt grondstof

FrieslandCampina en Agrifirm zijn een pilotproject begonnen waarbij dertig melkveehouders haver en soja telen. De gewassen worden gebruikt als grondstof voor de productie van plantaardige voedingsmiddelen. Bij succes wordt de proef volgend jaar opgeschaald.
3 April 2023
FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Nieuwe topman van FrieslandCampina bekend

FrieslandCampina heeft Jan Derck van Karnebeek aangesteld als nieuwe CEO. Hij volgt per 1 juni Hein Schumacher op die overstapt naar Unilever. Van Karnebeek komt over van GreenV, een multinational in de tuinbouw. 
17 Maart 2023
FrieslandCampina Lactoferrine

Nieuws Grondstoffen

FrieslandCampina naar vier keer meer lactoferrine

FrieslandCampina verviervoudigt de productiecapaciteit voor lactoferrine in haar vestiging in Veghel. Het zuivelingrediënt is een kostbaar en veelgevraagd bestanddeel voor zowel kinder- als volwassen (ouderen)voeding. Met de opening van de productiefaciliteit wordt daar op ingespeeld.
17 Maart 2023
Müller

Nieuws Bedrijven

Müller mag Duitse tak FrieslandCampina kopen

De verkoop van de Duitse zuivelactiviteiten van FrieslandCampina aan Theo Müller mag doorgaan, zo heeft het Duitse Bundeskartellamt besloten. Daarvoor heeft Müller wel een aantal concessies moeten doen, zo wordt gemeld.
22 Februari 2023
FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina rekent inflatie niet volledig door

Foodconcern FrieslandCampina heeft de inflatie de afgelopen maanden niet volledig door willen bereken aan haar klanten en daardoor aan de consument. Het coöperatief bedrijf vreesde voor een te hoge prijspiek voor de consument op de Noordwest-Europese markt, zo zei topman Hein Schumacher dinsdag bij de toelichting op de jaarcijfers in Amersfoort. 'Onze producten moeten wel betaalbaar blijven voor de consument.' Schumacher verwacht dat de verminderde koopkracht van de consument de productverkoop dit jaar onder druk zet.
21 Februari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden