Jonathan Weiss / Shutterstock.com

Nieuws Bedrijven

Mondelēz wil Europese prijzen verder verhogen

1 Mei 2023 - Redactie Foodbusiness

Chocolademaker Mondelēz wil de prijzen verder verhogen in Europa. Dit ondanks protest van supermarktketens en lagere inflatiedruk. Het bedrijf heeft de meeste prijsverhogingen inmiddels doorgevoerd en maakte vorige week tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekend daarmee door te gaan.

"Winstgevendheid in Europa is nog niet op het niveau waar het zou moeten zijn, dus dat de resterende 20% van de prijsverhogingen worden ingevoerd is belangrijk'', zei CFO Luca Zaramella op vragen van een aandeelhouder. 

Omzet en winst hoger
Dankzij prijsverhogingen steeg de omzet van Mondelēz met 18,1% vergeleken met een jaar eerder. Wel liep de groei in Europa met 12,7% achter op die in Latijns-Amerika (46,6%), Noord-Amerika (26,8%) en opkomende markten (21,4%). Het bedrijfsinkomen groeide met 37,6%. De brutomarge daalde met 80 basispunten naar 37,6%. 

Mondelēz verwacht dat de organische netto-omzet met meer dan 10% zal groeien in 2023. Ook de winst zal met meer dan 10% groeien bij gelijke valuta, zo is de verwachting. 

Waar Mondelēz in februari niet verwachtte dat de kosteninflatie lager zou worden, zei Zaramella vorige week dat de situatie aan de beterende hand is. ''Het is nog steeds de verwachting dat inflatie met dubbele cijfers groeit in 2023, gedreven door hogere kosten voor verpakkingen, ingrediënten, energie en arbeid, maar de economische tegenwinden zijn een stuk zachter.''

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Ondernemen

Mondelēz haalt Cees 't Hart binnen als bestuurder

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina en Mondelēz werken samen

Analyse Ondernemen

Bij Mondelēz is vertrekken uit Rusland geen optie

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden