Inputkosten

Verpakkingen

Nieuws Verpakkingen

Verpakkingsmaterialen blijven in prijs stijgen

De gemiddelde prijs voor verpakkingsmaterialen is over de maand maart met 3,7% toegenomen. Met name de stijgende prijzen voor aluminium en kunststof spelen een rol in de prijsstijging. Papier is deze maand redelijk stabiel gebleven.
25 April 2022
eieren

Nieuws Eieren

'Continuïteit van eieren in geding door kostenstijging'

De Russische invasie in Oekraïne van donderdag 24 maart en de economische sancties tegen Rusland en Belarus zorgen voor marktverstoringen. Een eerlijke verdeling van de kostenstijgingen is volgens branchevereniging Anevei een grote uitdaging.
29 Maart 2022
Zwanenberg

Nieuws Zwanenberg Food Group

Struik-fabriek sluit om enorme kostenstijgingen

Zwanenberg Food Group sluit volgend jaar de fabriek in Voorthuizen. De productielijnen voor soep en knakworst in Oss worden uitgebreid. Het bedrijf wordt geconfronteerd met enorme kostenstijgingen in de hele keten en verwacht deze niet volledig aan afnemers te kunnen doorberekenen.
10 Maart 2022
Boerenbusiness Verpakkingen

Nieuws Verpakkingskosten

Daling zichtbaar in verpakkingskosten

De Global Packaging Mintec Category Index heeft voor het eerst in negentien maanden (sinds mei 2020) een afname laten zien. Het gaat om een min van 5%. De prijsdaling van verpakkingsmaterialen wordt grotendeels veroorzaakt door zwakkere prijzen voor kunststof in de Verenigde Staten. Papieren verpakkingen blijven duur.
3 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden