Tarweprijs

soja - food

Analyse Grondstoffen

Tegenstrijdige berichten ontregelen sojamarkt

Soja blijft behoorlijk volatiel door tegenstrijdige berichten uit Zuid-Amerika. In het Zwarte Zeegebied blijft het onrustig, maar de tarwemarkt reageert daar maar lauw op. Van een oorlogspremie in de prijzen lijkt bijna geen sprake meer te zijn.
23 November 2023
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Oekraïnse tarwe in de knel door aanvallen op havens

Aanvallen op graanproductie- en exportfaciliteiten blijven niet zonder gevolgen voor de Oekraïense tarwesector, waarschuwt de VN. Het hervatten van de Zwarte Zeegraandeal zou de situatie verlichten, maar dat wordt niet waarschijnlijk geacht. Op de sojamarkt wordt met een schuin oog gekeken naar de ontwikkeling van de Chinese varkensstapel.
22 November 2023
akkerbouw tarweveld tarwe - agri

Analyse Grondstoffen

Tarwe komt goed uit de startblokken in de VS

Een beperkte vraag naar tarwe op de wereldmarkt drukt op de tarwemarkt. Amerikaanse exportcijfers mochten dan wel keurig in lijn zijn met de verwachtingen van de handel, maar dat deed de stemming niet omslaan. Maïs en soja zoeken voorzichtig de ruimte naar boven. Ontwikkelingen in Brazilië spelen daarbij een niet te onderschatten rol volgens verschillende analisten.
21 November 2023
graanexport Scheepvaart vrachtschip

Analyse Grondstoffen

Exportzorgen deren de tarwemarkt weinig

De granenmarkt laat zich moeilijk vatten. Het Oekraïense ministerie van Landbouw kwam met een voorzichtige vooruitblik op de komende tarweoogst. Daarnaast blijft transport een heikel punt. Dat speelt niet alleen in Oekraïne. En waar wij ons opmaken voor verkiezingen hebben ze in Argentinië net een nieuwe president gekozen. Die wil qua landbouw in elk geval een heel andere koers gaan varen.
20 November 2023
akkerbouw grond frankrijk grondprijs

Analyse Grondstoffen

Langdurige regen in Europa wordt zorgelijk

Op de termijnmarkten stonden de koeren afgelopen handelssessie onder druk. Dat strookt niet helemaal met de laatste ontwikkelingen in Europa, waar de wateroverlast voor problemen zorgt. Uit Australië komen wat dat betreft meer bemoedigende berichten.
17 November 2023
graanexport

Analyse Grondstoffen

Oekraïense exportpositie ziet er iets beter uit

De graanexport uit Oekraïne loopt fors achter op vorig seizoen, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van het Oekraïense ministerie van Landbouw. De kansen zijn door de verzekeringsdeal met Groot-Brittannië wel aan het keren. Op de Amerikaanse markt houdt de ontmoeting tussen Biden en Xi de gemoederen bezig.
16 November 2023
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Strijd tussen het weer en export op graanmarkt

De Europese tarwe export blijft achter lopen in tempo op vorig seizoen. Spelers op de markt maken zich daar niet overdreven druk om. De andere factor van belang zijn de weerberichten. Voor Europese graantelers verloopt deze herfst veel te nat.
15 November 2023
brazilie soja - agri

Analyse Grondstoffen

Tegenvallers in Brazilië maken graanhandel nerveus

Het blijft onrustig op de granenmarkt. Vooral maïs en soja waren op drift afgelopen handelssessie. Dat komt deels door tegenvallers in Zuid-Amerika en deels door goede vraag uit Azië. In de VS loopt de oogst van maïs en soja redelijk voorspoedig, maar het USDA meldt wel een tegenvallertje bij tarwe in het Crop Progress-rapport dat gisteren uitkwam.
14 November 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox