Tarweprijs

graan graanexport

Analyse Granen en Grondstof

Weer en export stuwen prijzen op granenmarkt op

De graanprijzen op de beurzen in Parijs en Chicago zette afgelopen handelssessie voor de tweede dag oprij een stap omhoog. Maandag was de markt nog vooral in de ban van de exportproblemen in Oekraïne. Gisteren waren het vooral de weerberichten die het bullish momentum in de markt voedde.
27 Juli 2022
graan tarwe tarweoogst rusland

Analyse Granen en Grondstof

Rusland zet graandeal op losse schroeven

De granenmarkt zet weer stappen omhoog. Het optimisme over het hervatten van de graanexport uit Oekraïne ebt steeds verder weg. Verder gaven het USDA met het Crop Progress-rapport en het Europese JRC instituut met het Mars-bulletin een duidelijk bullish signaal af aan de markt.
26 Juli 2022
tarwe graankorrels

Analyse Granen

Tarweprijzen stijgen weer na kater van exportdeal

Wat een positief keerpunt had moeten worden op de internationale tarwemarkt eindigt in een kater voor de deelnemers. De inkt van de overeenkomst tussen Rusland en Oekraïne was nog maar net droog of de eerste raketten vielen al op de havenstad Odessa. De markt heeft zich vandaag (25 juli) gerealiseerd dat er geen snelle oplossing is om de graanexport weer op gang te krijgen.
25 Juli 2022
export graanexport

Analyse Granen & Grondstof

Tegenstelling Europa en Amerika in graanprijzen

De stemming op de CBoT was de afgelopen handelssessie in de mineur. Op de Matif maakte de tarwenotering daarentegen een flinke stap omhoog. De Amerikaanse handel was in de ban van gunstige weersvoorspellingen en een mogelijk akkoord tussen Rusland en Oekraïne over de Zwarte Zeehavens. Op de beurs in Parijs zorgde goede exportcijfers juist voor een positieve stemming.
22 Juli 2022
graan graansilo Oekraine

Analyse Granen en Grondstof

Graanexport blijft een zorgenkindje

De tarwenotering houdt de voorzichtig stijgende lijn die deze week is ingezet vast. Egypte hielp daarbij waarschijnlijk een bedoeld een handje. En verder blijft de export uit Oekraïne de gemoederen bezighouden. Zelfs al komt het spoedig tot een akkoord voor veilige corridors op de Zwarte Zee betekent dan niet dat schepen zonder meer kunnen varen op deze routes.
21 Juli 2022
haven graan graanexport

Analyse Granen en Grondstof

Lage waterstand bemoeilijkt graantransport

De granenmarkt heeft een wisselend beeld laten zien in de afgelopen handelssessie. In Amerika regeert het weerbericht de markt. In Europa zijn de ogen meer gericht op de ontwikkelingen in Oekraïne en in Duitsland zorgt droogte voor problemen met het transport van graan.
20 Juli 2022
graan tarwe graanverwerking

Analyse Granen en grondstof

Dalende dollarkoers zorgt voor stijgende graanprijs

De granenmarkt zette weer een stap naar boven. Een daling van de dollarkoers speelt daarbij een rol. Maar ook het droge en warme weer geeft de koersen een zetje in de rug. De onderhandelingen over de graanexport uit Oekraïne hebben daarentegen maar een beperkt prijsdrukkend effect.
19 Juli 2022
graan Agrifoto wintergerst claas

Analyse Granen

Onzekerheid blijft de granenmarkt beheersen

Er komen nog al wat tegenstrijdige signalen af op de granenmarkt. Het USDA voorspelde eerder deze week dat de vraag naar graan af neemt mede door de relatief hoge prijzen. Aan de andere kant werkt het weer in verschillende teeltregio's ook niet bepaald mee aan topopbrengsten. Deze tegenstrijdige signalen zijn ook te merken in de prijsvorming op de internationale beurzen.
14 Juli 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief