Tarweprijs

mais

Marktupdate Granen

Tarwe krijgt vaste grond onder de voeten

Hoe je het ook wendt of keert de granenmarkt wordt steeds meer een weermarkt. In Europa blijft het natte weer telers parten spelen, zo blijkt dit keer uit de Amis Crop Monitor. In de VS staat de wintertarwe er juist goed op. Daar zijn de zorgen meer op maïs gericht. In de Cornbelt kunnen ze een buitje goed gebruiken.
8 April 2024
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Graan wordt een speelbal van Russische autoriteit

Recht is recht en krom is krom. Dat is geen Russische logica als je naar de ontwikkelingen rondom het wel of niet verstrekken van exportcertificaten kijkt. In de VS lijkt het weer ten gunste van maïstelers te keren.
5 April 2024
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Rusland gebruikt kwaliteit om graanexport te sturen

Kwaliteit is het nieuwe toverwoord voor Rusland om de graanexport naar eigen hand de zetten, zo lijkt het. Gisteren werd bekend dat met dit argument twee schepen van Aston zijn tegengehouden. De Amerikaanse markt lijkt voor deze berichten overigens gevoeliger dan de Europese.
4 April 2024
graanexport

Analyse Grondstoffen

Oekraïne hofleverancier van tarwe aan de EU

De Europese export van tarwe blijft achterlopen op vorig seizoen. Oekraïne levert tot nu toe het lopende seizoen wel meer tarwe aan de EU. In Brazilië zijn de effecten van het weerfenomeen El Niño terug te zien in de opbrengsten van maïs en soja. Regen in de VS zorgde daar voor prijsdruk op de CBoT.
3 April 2024
koolzaad

Analyse Grondstoffen

Opbrengstverwachting koolzaad in de EU verlaagd

Het is rustig opstarten op de termijnmarkten na het lange paasweekend. De CBoT was in tegenstelling tot de Europese beurzen gisteren wel open. Het USDA is met het eerste Crop Progress-rapport van dit seizoen gekomen. Strategie Grains neemt de oliehoudende zaden in Europa onder de loep.
2 April 2024
tarweopslag tarwe - agri

Analyse Grondstoffen

Polen en Oekraïne naderen elkaar over graanimport

Het USDA kwam vlak voor het lange paasweekend met de areaalverwachting. Er wordt zoals het er nu voor staat in de VS minder maïs en tarwe en meer soja gezaaid. Dat is zoals  analisten al verwachtten, maar toch volgde er best een stevige reactie op de beurs in Chicago. Polen en Oekraïne zijn er gisteren niet uitgekomen over de graanimport, al zijn ze dicht bij een akkoord.
29 Maart 2024
graanexport vrachtschip

Analyse Granen & Grondstof

Brussel doet voorstel voor import graan uit Oekraïne

Brussel heeft volgens bronnen een compromis bereikt over de versoepelde regels voor de import van agrarische producten uit Oekraïne. Dat het allemaal nog niet in kannen en kruiken is, laat Polen doorschemeren. Polen is vandaag wederom in overleg met Oekraïne over de import vanuit dat land.
28 Maart 2024
regen

Analyse Grondstoffen

Europese tarwe heeft te lijden onder regen

Het wil maar niet droog worden en dat komt de Europese graanteelt niet ten goede. Dat werd nog eens bevestigd door het JRC in het Mars-bulletin. In de VS zijn er zorgen over vorst in de belangrijke tarwestaat Kansas. Een ruim aanbod van graan uit het Zwarte Zeegebied houdt de markt ondanks bullish nieuws in bedwang.
27 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden