Tarweprijs

tarwe - food tarwe - agri

Analyse Grondstoffen

Tarwemarkt blijft een echte kopersmarkt

Tarwekoersen stonden afgelopen handelssessie wederom onderdruk. Na maïs en soja tikte nu ook tarwe de laagste prijzen sinds augustus 2020 aan op de CBoT. Sommige analisten zien echter wel tekenen dat de markt op een keerpunt staat. Op de fysieke markt zorgen de relatief lage tarweprijzen voor een bijzondere ontwikkeling.
7 Maart 2024
graanoogst brazilie korrelmais

Analyse Grondstoffen

Braziliaanse agrarische sector raakt in crisissfeer

Het blijft stuivertje wisselen op de graantermijnmarkten. Voor de Europese tarwe-exporteurs komen er mogelijk nog kansen in Marokko. Het Chinese ministerie van Landbouw kwam gisteren met opbrengstcijfers naar buiten. Het meest opvallende daaraan was misschien wel dat daar openlijk aan werd getwijfeld. In Brazilië komt de agrarische export mogelijk in gevaar door een faillissementsgolf onder landbouwbedrijven.
6 Maart 2024
australie tarwe - agri

Analyse Grondstoffen

Australische tarweoogst valt een derde lager uit

De graankoersen krabbelden afgelopen handelssessie weer een beetje op na de scherpe daling eind vorige week. Dat wil niet zeggen dat de stemming op de markt is omgeslagen. Het aanbod van goedkope tarwe uit Rusland blijft op de markt drukken. In Australië viel de tarweoogst niet helemaal mee na een droog teeltjaar door onder andere het weerfenomeen El Niño.
5 Maart 2024
tarwe - agri

Marktupdate Granen

Op tarwemarkt worden de grenzen verlegd

De bodem is eruit op de tarwemarkt nu de laatste contracten voor de oogst van 2023 ruim onder de €200 per ton zijn gezakt. Marktspecialist Jurphaas Lugtenburg licht dit toe in onze Marktupdate Granen. Maïs lijkt vaste grond onder de voeten gevonden te hebben en spelers op de markt durven weer omhoog te kijken.
4 Maart 2024
Kremlin Moskou

Analyse Grondstoffen

Kremlin ziet geen brood in nieuwe graandeal

Een hernieuwing van de Zwarte Zee-graandeal zit er niet aan te komen. Dat komt niet als verrassing, maar de Russische minister van Landbouw vond het nodig dat nog maar eens te melden. In de VS maken spelers op de granenmarkt zich zorgen over de enorme natuurbrand in de staat Texas. De Indiase overheid gaat weer de markt op voor tarwe.
1 Maart 2024
graanexport graan - agri

Analyse Grondstoffen

Polen en Oekraïne ruziën over graanexport

De import van graan zorgt voor wrevel tussen Oekraïne en Polen. De Poolse premier Tusk is niet ongevoelig voor de argumenten van de Poolse agrarische sector en wil zich hard maken voor handelsbeperkingen. Oekraïne is daar niet blij mee en benadrukt het belang van open grenzen voor de oorlogsinspanningen.
29 Februari 2024
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Europa en Amerika niet op een lijn in granenmarkt

De woorden van Zelenski over het belang van militaire steun voor de graanexport ijlen nog na op de granenmarkt. Europese en Amerikaanse handelaren verschillen alleen nog van mening over de gevolgen. Uit de VS komen nieuwe cijfers over de stand van wintertarwe. In Brazilië vordert de oogst van soja gestaag, maar er zijn wel zorgen over de opbrengst.
28 Februari 2024
graanexport vrachtschip

Analyse Grondstoffen

Zwarte Zeegebied beheerst stemming granenmarkt

Het Zwarte Zeegebied zet de toon op de granenmarkt. Rusland sleutelt weer aan de prijs maar weet daarmee niet meer tarwe te exporteren. Zelenski benadrukt dat het veel besproken steunpakket van de VS bittere noodzaak is om de Oekraïense exportroute over de Zwarte Zee open te houden.
27 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden