Tarweprijs

graanexport graanelevator

Analyse Grondstoffen

Tender van Egypte schudt de tarwemarkt op

Een tender van Egypte voor tarwe veroorzaakte rumoer op de tarwemarkt. Door een relatief groot aantal inschrijvers raakt de markt ervan overtuigd dat er nog voldoende tarwe beschikbaar is uit het Zwarte Zeegebied. Zware buien in Argentinië gaven soja afgelopen handelssessie een duwtje in de rug.
21 Maart 2024
Polen boerenprotest

Analyse Grondstoffen

Brussel wil import tarwe uit Oekraïne niet beperken

Steun aan Oekraïne blijft belangrijk voor de Europese Commissie. Brussel kan echter ook niet helemaal voorbij gaan aan de boerenprotesten die onder meer gericht zijn tegen de import van graan uit Oekraïne. Uit alle macht lijkt de Commissie de kool en de geit te willen sparen. Het gevolg: niemand is tevreden.
20 Maart 2024
graanexport vrachtschip

Analyse Grondstoffen

Europa werkt aan sancties op Russisch graan

De import van graan uit Rusland ligt onder het vergrootglas in Brussel. Door een Russische aanval op Odessa werd de markt er weer eens op gewezen dat import van graan uit het Zwarte Zeegebied geen zekerheid is. Op de sojamarkt zijn spelers niet meer zo onder de indruk van slecht nieuws uit Brazilië.
19 Maart 2024
trein graan graanopslag

Marktupdate Granen

Politiek sluit ogen voor problemen graanimport

In het Zwarte Zeegebied blijft het onrustig. Afgelopen weekend waren er verkiezingen in Rusland en of het er iets mee te maken had of niet, die gingen vergezeld van droneaanvallen. Zowel door Moskou als Kiev. In Amerika zijn boeren en analisten bezig met het weer. Met een toenemende kans op een El Niño zou het groeiseizoen daar weleens droger dan gemiddeld kunnen verlopen.
18 Maart 2024
mais

Analyse Grondstoffen

Droogte in Zuid-Amerika kost opbrengst in maïs

De mineurstemming blijft hangen op de tarwemarkt. Annuleringen vanuit China drukte afgelopen handelssessie op de markt. Nieuwe cijfers van het International Grains Council (IGC) gaven wat wisselende signalen. Uit Duitsland kwam bullish nieuws, maar dat sneeuwde onder.
15 Maart 2024
china yuan

Analyse Grondstoffen

China schuift met tarwe vanwege lagere prijzen

Zaken doen in een dalende markt is voor een koper niet leuk. China geeft daar als grote koper op de tarwemarkt wel een heel andere dimensie aan. Gisteren was er nog onduidelijkheid over het wel of niet annuleren van Franse tarwe. Vandaag werd bekend dat Chinese importeurs bij elkaar circa 1 miljoen ton tarwe uit Australië hebben geannuleerd of doorgeschoven.
14 Maart 2024
tarwe - agri tarwe

Analyse Grondstoffen

Granenmarkt krijgt meer kenmerken van weermarkt

Soms lijkt de markt een voorspellende gave te hebben. Voor de stijgende graanprijzen begin deze week was weinig aanleiding volgens analisten. Dat was afgelopen handelssessie wel anders. Oekraïne verwacht in 2024 een fors kleinere graanoogst en in Brazilië vallen sojaopbrengsten tegen. In ons deel van de wereld werkt het voorjaar niet mee voor boeren.
13 Maart 2024
tarweopslag tarwe - agri tarwe

Analyse Grondstoffen

Granenmarkt beweegt tegen de logica in

Canadese telers zaaien meer tarwe dan verwacht; in Rusland staan de wintergranen er goed op en China annuleerde wederom een tarwe-order. Bearish nieuws te over en toch reageert de granenmarkt daar anders op dan je zou verwachten.
12 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden