Plantaardige oliën

palmolie

Analyse Palmolie

Boeren protesteren tegen exportverbod op palmolie

Sinds 28 april hanteert Indonesië een exportverbod op eetbare oliën, waaronder palmolie. Maar dit verbod valt niet bij iedereen in goede aarde. De kleine producenten vrezen voor hun levensonderhoud en gingen daarom afgelopen week in protest.
18 Mei 2022
zonnebloemolie

Achtergrond Zonnebloemolie

Zonnebloemolie blijft onderwerp van gesprek

Zonnebloemolie blijft onderwerp van gesprek in de voedingsmiddelenindustrie. En dan gaat het niet zozeer meer om de prijsvorming, maar vooral om de wereldwijde zoektocht naar alternatieven.
17 Mei 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Maleisië rapporteert forse plus in voorraad palmolie

Goed nieuws op de markt voor plantaardige oliën. Uit nieuwe cijfers van de Malaysian Palm Oil Board blijkt dat de krapte op de wereldmarkt minder groot is dan gedacht. Uiteraard heeft dit een neerwaarts effect op de prijzen, maar kan die trend standhouden?
11 Mei 2022
Olijfolie

Achtergrond Olijfolie

'Prijzen voor olijfolie blijven voorlopig stabiel'

Ondanks de oorlog tussen Oekraïne en Rusland is de verwachting van de Europese Commissie dat de prijzen voor olijfolie voorlopig stabiel blijven. Onderzoekers verwachten namelijk niet dat de beschikbaarheid van voedsel, diervoeders en kunstmest op korte termijn significant beïnvloed zal worden door de oorlog.
10 Mei 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Palmolie houdt extreem hoog prijsniveau vast

Indonesië hanteert sinds donderdag 28 april een verbod op de export van onder meer palmolie. In de zoektocht naar alternatieven bewegen inmiddels de prijzen van alle soorten plantaardige olie naar boven.
4 Mei 2022

Marktupdate Grondstofupdate

Prijs van palmolie gaat weer pijlsnel omhoog

Indonesië hanteert sinds vandaag (28 april) een verbod op de export van de meeste gebruikte eetbare oliën, waaronder ook palmolie valt. Marktredacteur Kimberly Bakker vertelt welke gevolgen dit heeft voor de prijs. En werpen we kort een blik op de suikermarkt.
28 April 2022
palmolie

Analyse Palmolie

'Hele wereld zal gevolgen exportban palmolie voelen'

Indonesië, 's werelds grootste producent van palmolie, gaat de export van de meest gebruikte plantaardige oliën vanaf donderdag 28 april verbieden. Dit is volgens president Joko Widodo de enige manier om binnenlandse beschikbaarheid te garanderen én betaalbaar te houden. De beslissing komt voor velen onverwacht, omdat Indonesië eind maart nog te kennen gaf af te willen zien van een exportbeperking. Volgens analisten zullen de gevolgen van het nu aangekondigde verbod wereldwijd voelbaar zijn.
26 April 2022
zonnebloemolie

Analyse Plantaardige oliën

'Plantaardige oliën op korte termijn niet veel goedkoper'

De markt voor plantaardige oliën is niet eerder zo levendig geweest als afgelopen twee jaar. De wereldvoorraad is krap. Al met al worden daarom op korte termijn geen forse prijsverlagingen verwacht.
21 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden